BMW pakt uit

BMW pakt uit voor 50 jarig bestaan van M-serie

24 Mei is het eindelijk zo ver, het 50 jarig bestaan van BMW M. Of ze het vieren? Vanzelfsprekend. BMW M heeft een hele reeks nieuwe en speciale releases die het uitbrengt in dit bijzondere jaar. Laten we een aantal van deze releases langsgaan om te kijken wat er dit jaar aankomt!

BMW M2 CS

Om te beginnen komt BMW met een nieuwe variant van de M2, genaamd de CS. De CS is onder andere een felle concurrent van de Porsche 718 Cayman. Hoe wil BMW vooraan eindigen binnen deze strijd? Het Duitse autobedrijf heeft de motor die zich ook onder de kap van de M3 en M4 nestelt, in de M2 CS geplaatst om zo een overweldigend vermogen van 430PK te genereren. Zo komt de M2 CS met een vergelijkbare motor maar 73PK onder het vermogen van zijn grote broers M3 en M4 uit. De 0-100 tijden zijn momenteel nog niet duidelijk maar er wordt uitgegaan van een tijd die tegen de 4 seconden ligt. Om de echte dynamische M-beleving terug te brengen komt de M2 CS standaard handgeschakeld met een 6 versnellingsbak.

M2 CS

M3 Touring

Ook komt BMW dit jaar met een variant van de M3 die we in de 36 jaar dat het model geproduceerd wordt nog niet hebben gezien; de M3 Touring. Een van de rapste station wagens op de weg. maar dit is ook niet verassend met een vermogen van 503 PK onder de motorkap, mits in de competition-variant gespect. Vanzelfsprekend staat hier een gewichtstoename tegenover van zo’n 80KG, maar die 80KG extra neem je voor lief als je zo je partner kan overtuigen dat het echt een familie wagen is.

Kijk hieronder een korte video over de M3 touring en hoe het idee tot stand is gekomen:

M4 CSL

Waar BMW de praktische kant op gaat met de varianten binnen de M3 serie, gaat dit binnen de M4 de andere kant op, het circuit. De M4 CSL, ook wel ‘Coupe sport leichtbau’ is een uitgave die hier eigenlijk geheel op gericht is. Net als zijn grote broer, de M5 CS is hij erop gebouwd om circuit-tijden te verbeteren en andere producenten voor lul te zetten. Als je de M4 CSL vergelijkt met de M4 competition en de modificatie variant hierop, de M4 GT3 racer, zullen ze ongeveer op een vergelijkbaar vermogen uitkomen. De M4 GT3 racer produceert 582PK met een 3.0 liter motor.

0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x