De bekende biggenruggen

Biggenruggen kom je vaker tegen dan dat je misschien denkt. De biggenruggen zijn vaak verstopt in het straatbeeld en kom je vooral tegen op parkeerplaatsen. Misschien heb je al een beeld erbij, zo niet, het zijn de betonnen halfronde platen die meestal langs een weg of aan het einde van een parkeerplek liggen. Het zorgt voor een waarschuwing voor automobilisten dat ze niet verder moeten rijden, maar het geeft ook duidelijkheid over de hoe de weg loopt of hoe ver je nog kan inparkeren. De rode kleur van de biggenruggen lijken het meest of biggen maar andere kleuren maken het beeld van een big al moeilijker. De biggenruggen met andere kleuren zijn desalniettemin net zo functioneel als de rode ruggen. De kleur is wel anders. Waarom er meerder kleuren zijn is puur functionaliteit of stijl. Zo zijn er opvallende kleuren voor plekken waar vooral in het donker veel verkeer komt, of voor de gemeente om voor iedereen een duidelijk beeld af te geven. Andere kleuren die niet heel goed zichtbaar zijn bijvoorbeeld in het donker zijn geschikt om de kleur van je bedrijf of sportvereniging terug te laten komen op het parkeerterrein.

De kleur is tenslotte niet het belangrijkste, de werking daarentegen wel. Met de biggenruggen zorg je voor meer duidelijkheid en voorkom je chaos.

Biggenruggen van beton

Biggenruggen worden ook wel eens varkensruggen of stootbanden genoemd. Dit is in feite hetzelfde. Het is belangrijk om de biggenruggen niet op eigen gemak overal te plaatsen in gebieden wat wordt beheerd door de gemeente. Aangezien de biggenruggen de infrastructuur wel degelijk kan veranderen raad ik je zeker aan om eerst toestemming te krijgen van de gemeente. Hiermee voorkom je dat onbedoeld de infrastructuur verandert wat wellicht weer kan leiden tot ongelukken of andere gevaarlijke situaties. Op eigen terrein is het natuurlijk aan jou hoe je wilt dat de bijvoorbeeld parkeervakken worden geregeld.

Ronde vorm

De biggenruggen hebben een ronde vorm waar je tegenaan rijdt met je banden, de hoogte is zodanig dat je kappen van je auto er niet tegen aankomen. Dit om schade te beperken. Alleen de banden, om de bestuurder te waarschuwen.

Ben je zelf op zoek naar betonnen biggenruggen voor het creëren van parkeervakken op jouw parkeerplaats? Neem dan nu contact op met Betongoed. Zij leveren hoge kwaliteit biggenruggen voor een scherpe prijs. Zo zorg je voor jouw bezoekers en/of werknemers duidelijkheid bij de parkeerplaats.