Een auto importeren uit Duitsland of Zwitserland

Een auto importeren, je hoort het tegenwoordig steeds vaker. Het is dan ook zeker populairder geworden door de jaren heen. Het importeren van een auto komt namelijk met een aantal voordelen. Het importeren is mogelijk uit meerdere landen. In deze blog gaan we dieper in op een auto importeren uit Zwitserland en Duitsland.

Duitsland

Meestal wordt er bij het importeren gedacht aan een auto uit Duitsland. Een auto importeren uit Duitsland is dan weliswaar ook het populairst. Maar andere landen hebben ook zo hun voordelen. Wanneer je kiest voor een Duitse auto importeren moet je wel altijd letten op een paar dingen. Zo moet je er eerst voor zorgen dat je natuurlijk de juiste auto vind. Duitse automerken zoals Mercedes, BMW en Audi staan nu eenmaal bekend om de goede kwaliteit en luxe. Het mooie van een Duitse auto importeren uit Duitsland, is dat het aanbod hier een stuk groter is dan in Nederland. En dat nog voor een relatief betere prijs dan in Nederland. Echter kan het zijn dat auto’s te voordelig worden aangeboden. Soms kan je dan ook wel een goede deal gevonden hebben, maar het gebeurt ook wel eens dat deze deal te mooi is om waar te zijn. Zo kan de auto bijvoorbeeld eerder als total loss zijn verklaard en is deze opgeknapt. 

Verder komen er een aantal juridische aspecten bij kijken zoals het in en uitschrijven van de auto. Wanneer dit fout gaat kan het zorgen voor grote problemen. Bij keuze van een Duitse auto importeren raden wij dan ook aan om dit bij een vertrouwd bedrijf te doen. Zo betaal je wel voor hun service, maar haal je dit er weer uit door de voordelen die zij voor je creëren. 

Zwitserland

Er zijn ook genoeg voordelen wanneer je kiest voor een auto importeren uit Zwitserland. Zo zorgt het hoge levensstandaard en de strenge keuringen in Zwitserland vaak voor goed onderhouden luxe auto’s met weinig kilometers. Het aanbod is divers en vrij groot voor toch een aardig klein land. Hierdoor is een auto importeren uit Zwitserland ook extra aantrekkelijk. De markt is wel vergelijkbaar met die in Duitsland, echter is de regelgeving wel wat anders. Zwitserland is natuurlijk geen lid van de EU. Hierdoor gelden er andere prijzen voor het invoeren van een auto. Zo komen er dus andere kosten bij kijken, dan wat je gewend zou zijn bij het importeren van een auto uit Duitsland. Gelukkig hoort Zwitserland wel bij de EVA-landen (Europese Vrijhandels Associatie). Waardoor er gemeenschappelijke regelingen gelden omtrent douanevervoer. Hierdoor wordt het importeren ietwat makkelijker. 

Wat anders is, is het betalen van de BTW. Zo moet je namelijk bij het importeren van een auto uit Zwitserland gewoon 21% aan BTW betalen over het aankoopbedrag. Wanneer de auto in Europa is geproduceerd kun je met behulp van een EUR1-document vrijstelling aanvragen voor de invoerrechten. Daarnaast moet het vervoer van de auto, inklaren en keuren en het betalen van BPM nog geregeld worden. Wanneer je besluit om dit zelf  te doen kan er nog wel eens wat fout gaan. Daardoor raden wij het aan om het importeren van een auto bij een erkende auteur te laten doen.

 

0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x