Heb jij al een Jaguar?

We kunnen het er toch wel over eens zijn; de bolides van het alom geprezen Britse automerk Jaguar tillen het vak der design naar een onaards niveau. Een prachtig staaltje engineering waar menig mens in gezien wil worden. Een zogeheten nekkendraaier. We vragen ons serieus af waarom jij nog niet in één van deze fabuleuze vierwielers door de straten van jouw dorp of stad rijdt. Na dit blog weten we in ieder geval zeker dat jij een proefritje gaat boeken bij de plaatselijke Jaguar dealer.

Toch blijkt er nog geen wederopstanding te zijn van de Jaguar. De jaguar wordt weinig verkocht en niemand lijkt dit paradepaardje voor zijn deur te willen parkeren. Vreemd, zou je denken, want een Jaguar voldoet toch aan alle eisen die een mens kan verzinnen? Bloedmooi design, excellent rijcomfort, praktisch en niet eens bizar duur.

Alle Jaguars nu standaard met het R-Dynamic pakket

Grote velgen, dikke bumpers, sportstoelen, sideskirts en nog wat leipe sportieve attributen die behoren tot het R-Dynamic pakket. Waar andere merken vaak met een M-sport, S-line of AMG-line pakketje worden besteld, kan je dat bij Jaguar met het R-Dynamic pakket doen. Het verschil met de ‘normale’ versie? Je auto ziet er zéker beter uit. Een strak, straight-to-the-point en perfect gebalanceerd design, waar de Duitse tegenhangers nog een puntje aan kunnen zuigen.

Pittige motor

Jaguar heeft de range flink uitgekleed waardoor je alleen nog kunt kiezen voor de populairdere modellen. Wat dit betekent? Dat je alleen nog maar een dieselmotor met 200 paardenkrachten kan kopen of een benzinemotor waarbij vijftig paarden meer van stal zijn gehaald. Met de dieselmotor kom je echter niet te kort door de vierwielaandrijving. De oersterke benzinemotor komt met een premium rear wheel drive. Dit motoraanbod geldt voor verschillende modellen zoals de XE, XF en XF Sportbrake. De prijzen variëren tussen de 61.000 en 82.000. Misschien niet de goedkoopste auto in vergelijking tot een Renault Twingo, maar zeker op ‘Duits niveau’.

Waarom heb jij nog geen Jag in de garage staan?

De teller van de Jags staat op dit moment op 89. Ja, je leest het goed. Geen 890, geen 8900 en ook zeker geen 89.000. Slechts 89 exemplaren verkocht in 2022 in Nederland. Bizar weinig als je het ons vraagt. We roepen jullie op om massaal aan de Jaguar te gaan, want dit prachtig staaltje Brits ontwerp mag van ons meer op de weg gezien worden.