Truck driver with crossed arms and smile on his face standing by his truck on a break ready for a ride. Transportation services.

Tachograaf data analyseren en bewaken, lokaliseren en beheren van chauffeurstijden en voertuigen

Je kunt boetes voorkomen als je de juiste kennis hebt. Dit geldt voor een overtreding voor te snel rijden, maar ook voor naleven van rij- en rusttijden van transporteurs. Nu kun je voor te snel rijden op het verkeersbord aflezen hoe hard je mag, maar om rij- en rusttijden goed te doen, moet je de tachograaf aflezen. Zonder de juiste software is het voor bestuurders en bedrijfsleiders van transportbedrijven vrij lastig om dit af te lezen. Laat staan om fouten te voorkomen of zelfs proactief ermee bezig te gaan. Eindelijk is er met Inelo.com – Tachoscan Web een softwareoplossing die dit wel mogelijk maakt. Je kunt er zelfs een efficiëntieslag mee maken. Misschien heb je het al gelezen in het recente artikel op mtsprout.nl.

Wat moet je weten over deze tachograaf software?

Als je je afvraagt wat je moet moet weten over deze tachograaf software, of waarom je dit überhaupt nodig hebt, lees dan vooral verder. Allereerst is Inelo.com – Tachoscan Web gemaakt door professionals die ook betrokken worden in het opleiden van en bij  vergaderingen met inspecteurs. Door het gebruik van deze software weet je dus dat het archiveren van data correct zal gebeuren. Het systeem wordt door meer dan 10.000 chauffeurs gebruikt, je bent dus niet de eerste die hierop instapt en er is al een grote groep gebruikers actief. De komende jaren kun je verwachten dat de techniek steeds slimmer ingezet zal worden.

Slimme software

Voor buschauffeurs, vrachtwagenchauffeurs, maar ook bestelwagens met een TMM (Toegestane Maximum Massa) van 3500 kg of meer is een tachograaf verplicht. Tegenwoordig kunnen moderne tachografen al op afstand uitgelezen worden waardoor langs de kant van de weg staan en tijd verliezen niet meer nodig is. Een ander voordeel is dat slimme software, rusttijden tijdens bijvoorbeeld een overtocht op een veerboot mee kan nemen.

Ook rusttijden in twee gedeeltes en andere rusttijden die gedurende een week genomen zijn, worden door deze complexe software op een juiste manier geïnterpreteerd. Jij hoeft als chauffeur of bedrijfsleider je niet meer bezig te houden met onbegrijpelijke data, in plaats daarvan kun je proactief sturen op de informatie die je uit een overzichtelijk dashboard haalt. Dit is echt een grote stap voorwaarts en kan jou efficiëntie opleveren en de kans op boetes verkleinen.