Tips voor het verkopen van je auto

Wanneer je een nieuwe auto op het oog hebt of zelfs al gekocht hebt, wil je zo snel mogelijk van je oude auto af. Dit valt in de praktijk echter niet altijd mee. Daarom geven we in dit artikel tips voor het verkopen van je auto!

 

Tip 1: Controleer alles zelf eerst

Wanneer je de laatste tijd niet meer in je oude auto hebt gereden, is het belangrijk om te checken of alles het nog goed doet. Rij een rondje, en luister of je geen rare geluiden hoort. Kijk ook of zaken als de remmen en de radio het nog goed doen. Let op alle dingen waar een potentiële koper ook op zou letten! 

 

Tip 2: Wees eerlijk

Ondanks dat je snel van je auto af wilt, dien je wel altijd eerlijk te blijven tegenover (potentiële) kopers. Ga dus niet liegen over gegevens en verzwijg geen mankementen. Doe je dit wel, dan komt de koper daar vroeg of laat vanzelf achter. Het gevolg is een hoop gedoe, dat voorkomen had kunnen worden door het van te voren eerlijk aan te geven! 

 

Tip 3: Gebruik je eigen netwerk

De meeste mensen zetten hun auto enkel op de grote verkoopsites zoals Marktplaats en Autoscout24. Dit soort sites zijn natuurlijk erg handig. Echter is het verstandig om daarnaast ook je eigen kring te gebruiken. Plaats bijvoorbeeld een bericht op Facebook, en geef aan vrienden en kennissen door dat je je auto wilt verkopen. Woon je in een drukke straat, dan zou je zelfs een ouderwets “te koop” papiertje in je auto kunnen plakken. Hoe meer mensen zien dat jouw auto te koop staat, hoe groter de kans dat je er snel vanaf bent! 

 

Tip 4: Je auto verkopen aan RP Automotive

Wil je direct van je auto af, dan kun je hem het beste verkopen aan RP Automotive. Zij kopen en verkopen namelijk Occasions in Etten-Leur.