Vliegende auto’s, het is de realiteit

 

Vliegende auto’s, het is de realiteit

Vroeger toen we naar sciencefiction films keken zagen we vaak futuristische inventies.  Wel te denken aan robots, hoverboards en vliegende auto’s.  Het leuke is dat al deze inventies werkelijkheid worden. Autofabrikant PAL-V heeft een auto ontworpen die het mogelijk maakt om op wegen en in de lucht te manoeuvreren.

Het bedrijf van Nederlandse afkomst wou zich onderscheiden van andere autofabrikanten en wilde de eerste zijn die een vliegende auto gingen produceren. Door veel tijd en passie in het ontwerp en constructie te stoppen zijn ze tot een sportief en exotisch concept gekomen.

De PH-PAV beschikt over Nederlandse engineering, een Italiaans design en niet te vergeten een unieke en onvergetelijke ervaring. Sinds 2019 is de auto leverbaar en staat hij bij jouw op de oprit voor een bedrag van 300.000 euro.

Technische specificaties:

De PH-PAV beschikt natuurlijk over twee verschillende modems, de auto en vliegstand.

Bij de autostand beschik je over een motor van 100pk en heb je een radius van 1300 kilometer met een tank van 100liter. De tank is gekoppeld aan beide motoren en kan gevuld worden met Euro95,98 en E10. Daarnaast is de top snelheid op de weg 160km/u en kunnen er twee personen in de auto.

Voor de vliegstand beschikt de PH-PAV over een vermogen van 200pk, een radius van 500 kilometer en kun je tot 3500 meter de lucht in. Wat wel erg belangrijk is, is dat de het max gewicht om te vliegen 910 kilo bedraagt. De auto zelf weegt 664 kilo en kun je dus tot 246 kilo meenemen.

Waarover moet je beschikken om de PH-PAV te rijden?

Natuurlijk moet je over een vliegbrevet beschikken om de vliegmodus te gebruiken.  PAL-V biedt drie verschillende vliegtechniekcursussen aan die je moet beheren. Namelijk vliegtuig (door de propeller achterzijde), helikopter en autogiro (dubbele luchtflow) . Zodra jij deze drie vliegtechnieken beheerst krijg je jouw vliegbrevet.

Bekijk hier de top 3 elektrische auto’s van 2019. 

0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x