voordelen private lease

Wat zijn de voordelen van private lease? (+ nadelen)

De afgelopen jaren is private lease razend populair geworden. Steeds meer mensen kiezen dan ook voor private lease, waarbij je geen omkijken meer hebt naar het onderhoud, de autoverzekering en de wegenbelasting. Je betaald maandelijks hetzelfde bedrag voor de auto. Je hoeft alleen nog maar zelf te tanken of te laden bij een elektrische auto. Waarom wordt private lease steeds populairder? Wij hebben de belangrijkste voordelen en nadelen in deze blog voor je op een rij gezet!

Voordelen van private lease

  • Inzichtelijke kosten. Een groot voordeel van private lease is dat je precies weet welke maandelijkse kosten betaald moeten worden. Alleen brandstofkosten en verkeersboetes komen nog bij de maandelijkse kosten op.
  • Geen spaargeld nodig. Voor het kopen van een auto heb je eigen geld nodig. Bij private lease is dat niet nodig, wel moet je een vast inkomen hebben.
  • Makkelijk. Het fijne aan private lease is dat je geen auto hoeft te kopen of in te ruilen. Ook het onderhoud zit allemaal in de prijs, waardoor je financieel precies weet wat je kunt verwachten. Je krijgt dan ook nooit te maken met tegenvallers.
  • Geschikt voor iedereen. Voor zowel jongeren als ouders is private lease zeer interessant. Zo hebben jongeren geen no-claim opgebouwd op de autoverzekering, waardoor een nieuwe auto duur kan zijn. Met private lease is dat niet het geval. Voor ouderen is private lease ook een vriendelijke optie, omdat zij vaak moeilijker geld kunnen lenen.

Overtuigd? Ga voor de beste private lease deals naar PrivateLeaseAanbieding.nl!

Nadelen van private lease

  • Kosten bij contractbreuk. Is je persoonlijke situatie gewijzigd en wil je onder het contract uit? Dan is dat mogelijk, maar dit is vaak ontzettend duur.
  •  Niet de goedkoopste optie. Private lease is een goedkope manier om in een nieuwe en betrouwbare auto te rijden, echter is het niet dé goedkoopste manier van autorijden. Dat is namelijk nog altijd een tweedehands auto kopen en die helemaal oprijden. 
  • Extra kosten bij meer kilometers. Bij het afsluiten van een contract is het belangrijk om het aantal kilometers per jaar zo exact mogelijk te schatten. Bij te weinig kilometers is het te kostbaar, terwijl te veel kilometers extra kosten met zich mee brengen.
  • Eigen risico. Je autoverzekering is inbegrepen bij de private lease kosten die je maandelijks betaald. Maar hou er wel rekening mee dat een eigen risico tot 500 euro kan bedragen.