Tesla Roadster

De Tesla Roadster, in 2023 zullen we hem dan eindelijk zien!

Rond November 2017 werd de Tesla Roadster voor het eerst aangekondigd door de man achter het merk, Musk. De Roadster zou een revolutie binnen de EV wereld zijn die destijds indrukwekkende 0-100 tijden van ongeveer 3.6 seconden beloofde. Musk gaf aan dat we de EV rond 2020 konden verwachten en we wachtte collectief in enthousiasme af. Vandaag de dag, vijf jaar later hebben we de Roadster nog steeds de showroom niet zien uitrijden. Maar na meerdere malen uitstellen en na meerdere grote aanpassingen is het volgens Elon Musk in 2023 dan eindelijk zo ver.

De Roadster is natuurlijk niet wat hij origineel in 2017 was, 5 jaar binnen deze branche staat voor zeeën van innovatie. Tesla heeft door de jaren zo veel kennis opgedaan op het gebied van optimalisatie van hun EV’s. Het merk kwam vorig jaar met de ‘Model S Splaid’ een variant op de S die nog sneller is dan de ‘Ludicrous’ variant die hiervoor het rapst van a naar b kwam. De Splaid variant behaalde een beangstigende 0-100 tijd van 1.99 seconden. Ja, in een sedan. Musk beweert echter dat de Roadster nog sneller is. 1.9 seconden zal de EV nodig hebben om de 100km/u aan te tikken en dit zou de EV de snelste productie auto op de markt maken.

Tesla Roadster

SpaceX package

Natuurlijk komt de Roadster met een reeks revolutionaire features. Een hiervan is het ‘SpaceX package’ dit is een pakket met luchtschroeven die koude lucht genereren rondom de auto om zo verbeteringen te boeken op het gebied van topsnelheid, remmen en bochtwerk.

Musk gaf zelfs aan dat de SpaceX package ervoor kon zorgen dat de auto naar de 100km/u gaat in slechts 1.1 seconden. Maar dit willen we eerst zien voor we het geloven.

Tesla Roadster

Wanneer kunnen we de Tesla Roadster verwachten?

Zoals al naar voren kwam is de fabrikant na twee keer uitstellen van plan om de auto in 2023 in productie te nemen. Dit is overigens niet de enige auto die Tesla volgend jaar in productie neemt. Volgens Musk zelf is 2022 een jaar gevuld met veel opschalen, en zal 2023 een jaar met een hele reeks nieuwe producten zijn. We kunnen naast de Roadster dus ook de Semi vrachtwagen en de welbekende Cybertruck verwachten.

 

Al met al zijn wij enorm benieuwd naar de nieuwe Roadster. De auto is enorm gaaf, we vragen ons ook af wat voor een afwerkingsniveau Tesla levert wanneer ze een top segment budget hebben. Wat vind jij van de Roadster? Laat het ons weten in de reacties!

0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x