Mcmurtry goodwood

Goodwood festival of speed bracht weer veel interessants

Tussen 23 en 26 juni was het weer zover: het Goodwood festival of speed. Een weekend gevuld met monsterlijk snelle auto’s die het tegen elkaar opnemen, producenten die hun nieuwste modellen tentoonstellen en autoliefhebbers die in de meest exclusieve auto’s komen opdagen. Al met al een geweldige plek om te zijn als je een passie voor auto’s hebt! Laten we kort terugkijken op de 2022 editie en de hoogtepunten op een rij zetten.

Geschiedenis van Goodwood

Goodwood is een landgoed gelegen in West-Sussex te Engeland. In 1993 besloot de Duke of Richmond and Gordon om de Britse racehistorie terug te brengen naar Goodwood, maar dan niet op het circuit. Nee, de Duke had het evenement liever in de vorm van een hellingrace in zijn achtertuin. Zo gezegd, zo gedaan. Tegenwoordig kunnen we spreken van een gerenommeerd race-event waar jaarlijks 150.000 kaarten voor worden verkocht. Mocht je voor volgend jaar nou denken: dit lijkt mij wel wat. Wees dan snel, want de 150.000 kaarten vliegen doorgaans als warme, 93 pond kostende, broodjes over de toonbank.

goodwood

Het Goodwood record van 2022

 

Dit jaar is er wederom een record gezet tijdens de hellingrace. Dit werd gedaan door voormalig grand prix-coureur Max Chilton. Chilton reed in de McMurtry Automotive Spérling, een unieke auto die niet één maar twee 500pk elektromotoren bezit. Dit is echter niet alles, de auto beschikt namelijk over een uniek fan-systeem dat tweeduizend kilo aan downforce genereert. Al heb je de gebundelde kracht van Rico Verhoeven en Allister Overheem, dan nog krijg je deze bolide niet van het asfalt. De 31-jarige coureur zette een tijd van 39.081(seconden? Dan is het een komma) neer. Da’s toch aardig rap! Als je geïnteresseerd bent naar deze topprestatie, check dan de onderstaande video.

goodwood

Festival of Speed: een tentoonstelling van paradepaardjes

Goodwood is niet alleen een race en de naam verraadt dat al: Festival of speed. Autoliefhebbers komen aan met het vetste wat hun wagenpark bevat en de autoproducenten volgen vrolijk dit voorbeeld. Alleen bij hen gaat dit dan vaak over spiksplinternieuwe modellen die het publiek nog niet heeft gezien. Zo was Ferrari natuurlijk dominant van de partij met zowel de SP38, de Daytona SP3, de 296 GTB en de razend snelle 812 Competizione die je hieronder kan bewonderen.

812 Competizione goodwood

Mercedes was aanwezig met wat gave AMG’s. Maar, het kroonjuweel van de collectie die ze hadden staan was toch wel echt de AMG ONE. De asfalt monster waar we recentelijk al over hebben geschreven bij autodromen. Nu was ‘ie dan eindelijk in het echt te bewonderen.

AMG ONE

Natuurlijk kon Koenigsegg niet ontbreken met de nieuwe buitenaardse Jesko. McLaren gooide hoge ogen met de strak gelijnde Artura. Maserati trok het publiek met de MC20 CIELO en Singer wekte nostalgie op met de nieuwe Porsche 930 turbo. Lang verhaal kort; voor iedere auto liefhebber was er wel iets om het hartje sneller te laten kloppen.

Al met al een enorm gave editie van Goodwood. Wij doen volgend jaar liever verslag vanuit West-Sussex, maar dat zien we dan wel weer. Laat ons weten wat jullie van deze editie van Goodwood vinden!

 

 

 

0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x