Autobekleding reinigen met deze handige tips

Jij bent als bezoeker van deze website natuurlijk een autoliefhebber in hart en nieren. Maar, het is niet altijd even makkelijk om je auto schoon en netjes te houden. Vooral als het gaat om de bekleding kan het een hele klus zijn. Kruimels, vlekken en stof zijn je grootste vijanden. Maar wees niet getreurd, met deze tips wordt het reinigen van je autobekleding een eitje!

 

Ga voorbereid te werk als je autobekleding gaat reinigen

Voordat je begint met het schoonmaken van je autobekleding, is het belangrijk om te weten wat voor soort bekleding je auto heeft. Zoek daarom eerst uit of je auto leren, stoffen of vinyl bekleding heeft. Elk type bekleding vereist een andere reinigingsmethode en producten.

 

Zuig het vuil weg

Het is belangrijk om eerst het losse vuil van de bekleding te verwijderen. Gebruik hiervoor een krachtige stofzuiger met een speciaal opzetstuk voor het reinigen van bekleding. Zo zuig je al het stof, kruimels en andere kleine deeltjes op.

 

Bekleding auto reinigen

Nu de bekleding stofvrij is, kun je beginnen met autobekleding schoonmaken. Afhankelijk van het type bekleding, kun je speciale reinigingsmiddelen gebruiken. Bij stoffen bekleding kun je bijvoorbeeld gebruik maken van een stoomreiniger of een speciale bekledingreiniger. Bij leren bekleding kun je gebruik maken van een speciale lederreiniger. Volg altijd de instructies op het product en test het eerst op een onopvallende plek we hebben nog een aantal tips per type autobkleding.

Auto bekleding reinigen tips

Het reinigen van de auto bekleding is een belangrijk onderdeel van het onderhoud van je auto. Hier zijn enkele tips voor het reinigen van de verschillende soorten bekleding:

  1. Stoffen bekleding – Stofzuig de bekleding grondig om vuil en stof te verwijderen. Gebruik vervolgens een bekleding reiniger en een zachte borstel om vlekken en vuil te verwijderen. Let op dat je niet te veel water gebruikt, anders kan de bekleding beschadigd raken of gaan schimmelen.
  2. Lederen bekleding – Gebruik een lederreiniger die speciaal is ontworpen voor het reinigen van lederen bekleding. Breng de reiniger aan met een zachte doek en wrijf voorzichtig over de bekleding. Gebruik geen harde borstels of schurende materialen, omdat deze de bekleding kunnen beschadigen.
  3. Kunststof bekleding – Gebruik een interieur reiniger die speciaal is ontworpen voor het reinigen van kunststof. Breng de reiniger aan met een zachte doek en wrijf voorzichtig over de bekleding. Let op dat je niet te veel reiniger gebruikt, anders kan de bekleding plakkerig worden.
  4. Velours bekleding – Velours bekleding kan worden gereinigd met een stofzuiger en een zachte borstel om vuil en stof te verwijderen. Gebruik vervolgens een bekleding reiniger en een zachte doek om vlekken te verwijderen. Let op dat je niet te veel reiniger gebruikt, anders kan de bekleding verkleuren.

Nogmaals, het is belangrijk om de instructies van de reinigingsproducten te volgen en een klein stukje van de bekleding te testen voordat je het hele oppervlak gaat reinigen. Zo kun je ervoor zorgen dat de reiniger geen schade veroorzaakt aan de bekleding.

Behandel vlekken

Vlekken zijn vaak hardnekkig en lastig te verwijderen. Toch zijn er verschillende trucjes om van vlekken af te komen. Zo kun je bijvoorbeeld een mengsel maken van afwasmiddel en water om vlekken op stoffen bekleding te verwijderen. Bij leer kun je bijvoorbeeld gebruik maken van een speciale leerconditioner om vlekken te verwijderen. Zorg er altijd voor dat je de bekleding goed droogt na het behandelen van vlekken.

 

Klaar met bekleding auto reinigen? Denk aan extra bescherming

Als je bekleding weer helemaal schoon is, wil je er natuurlijk zo lang mogelijk van genieten. Het is daarom belangrijk om de bekleding te beschermen tegen toekomstige vlekken en vuil. Je kunt hiervoor speciale bekledingbeschermers gebruiken. Deze zorgen ervoor dat vuil minder makkelijk aan de bekleding hecht en dat vlekken minder snel doordringen.

 

Autostoelen reinigen

Het reinigen van auto stoelen is belangrijk voor het onderhoud van je auto en het behoud van de levensduur van je stoelen. Hier zijn enkele tips voor het reinigen van autostoelen:

  1. Stoffen autostoelen – Stofzuig de stoelen grondig om vuil en stof te verwijderen. Gebruik vervolgens een bekleding reiniger en een zachte borstel om vlekken en vuil te verwijderen. Let op dat je niet te veel water gebruikt, anders kan de bekleding beschadigd raken of gaan schimmelen. Laat de stoelen na het reinigen goed drogen voordat je er weer op gaat zitten.
  2. Lederen autostoelen – Gebruik een lederreiniger die speciaal is ontworpen voor het reinigen van lederen autostoelen. Breng de reiniger aan met een zachte doek en wrijf voorzichtig over de stoelen. Gebruik geen harde borstels of schurende materialen, omdat deze de bekleding kunnen beschadigen. Breng na het reinigen een leder conditioner aan om de stoelen te beschermen tegen uitdroging en scheuren.
  3. Kunststof autostoelen – Gebruik een interieur reiniger die speciaal is ontworpen voor het reinigen van kunststof. Breng de reiniger aan met een zachte doek en wrijf voorzichtig over de stoelen. Let op dat je niet te veel reiniger gebruikt, anders kan de bekleding plakkerig worden. Spoel de stoelen na het reinigen af met water en droog ze goed af.
  4. Suède autostoelen – Suède is een gevoelig materiaal en kan het beste worden gereinigd door een professionele autoreiniger. Als je toch zelf de suède autostoelen wilt reinigen, gebruik dan een suède reiniger en een suède borstel om vlekken te verwijderen. Let op dat je niet te veel water gebruikt en laat de stoelen na het reinigen goed drogen.

Het is belangrijk om de instructies van de reinigingsproducten te volgen en een klein stukje van de stoelen te testen voordat je het hele oppervlak gaat reinigen. Zo kun je ervoor zorgen dat de reiniger geen schade veroorzaakt aan de bekleding.

Na het volgen van deze tips ziet je auto er weer prachtig uit

En voilà, nu is je autobekleding weer als nieuw! Door regelmatig je bekleding schoon te maken en te beschermen, blijft je auto er langer mooi uitzien. En jij kunt weer volop genieten van je schone en frisse auto!

0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x