F1 Canada

Alles wat jij moet weten voor het F1 weekend in Canada

Canada, het land van de enorme wouden en meren, verrukkelijke ahornsiroop en natuurlijk de schitterende bever. Maar bovenal is het land de thuishaven van een potentieel bloedstollend Grand Prix-weekend op circuit Gilles Villeneuve. Het is onderhand drie jaar geleden dat we actie zagen op deze baan, dus het wordt ook wel weer tijd. In 2019 pronkte Hamilton met het winnaarsmetaal na een razend spannende race vol sensatie en actie. Dit jaar zijn we eindelijk terug op het Canadese asfalt dus laten we kort terugkijken op de afgelopen races en vooruitblikken naar het tijdschema van aankomend weekend.

Geschiedenis van de F1 Canada


het ‘Circuit Gilles Villeneuve’ ging origineel onder de naam circuit lle de Notre Dame, tot dat de Canadese coureur Gilles Villeneuve de eerste F1 race in 1978 op het circuit won. Dit bracht vanzelfsprekend zo’n spektakel met zich mee dat het circuit naar de Canadese coureur vernoemd werd. De race wordt sindsdien gezien als een sensatievolle race waar ieder weekend een bijzondere sfeer omheen hangt.

 

In 2019 zag Vettel als eerst de finish, maar kreeg de coureur een five-seconds-penalty voor een ietwat gevaarlijke actie waarbij hij Hamilton bijna tegen de muur reed. Dit resulteerde in een overwinning voor Hamilton die dit waarschijnlijk ook liever anders had gezien, maar ook zeker niet klaagde.

 

Wat kunnen we aanstaand weekend verwachten?


Het Canadese circuit is 4.3km lang en telt evenveel bochten als het rugnummer van Johan Cruijf (14 dus), hierbinnen bevinden zich drie DRS zones. De mannen van Red Bull, die nu op de eerste en tweede plek binnen het klassement staan, hebben hier beiden nog nooit een overwinning weten te bemachtigen. Max en Sergio gaven echter allebei aan dat ze meer vertrouwen hebben in de auto die dit jaar onder hun kont rust. We zijn benieuwd of één van de rode stieren voor het eerst in de voetsporen van Gilles kan treden.

F1 canada

 

Belangrijke tijden voor de F1 van Canada

 

Vrijdag 17 Juni

Vrije training 1            20:00 – 21:00

Vrije training 2            23:00 – 00:00

Zaterdag 18 Juni

Vrije training 3            19:00 – 20:00

Kwalificatie                 22:00 – 23:00

 

Zondag 19 Juni

Race                            20:00 – 22:00

 

 

0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x