Bugatti Chiron

Bugatti sluit Chiron af met L’Ébé editie

De productierun van de Chiron komt na zes jaar dan eindelijk tot een einde. Een ongelofelijk succesvol model met adembenemende vormen, die absoluut de identiteit van Bugatti ademt. De laatste drie Chirons, waaronder twee reguliere modellen en een Chiron Sport, worden uitgegeven in de L’Ébé editie. Een gelimiteerde uitvoering die vernoemd is naar de eerste dochter van Ettore Bugatti.

De afronding van een succes

Bugatti heeft sinds de jaren ‘90 razend populaire modellen gebracht met de EB110, de Veyron en recentelijk natuurlijk de Chiron. We zagen de Chiron voor het eerst in 2016 en dit jaar sluit Bugatti het model af met de laatste L’Ébé. Waar de doelstelling voor de Veyron van 450 exemplaren net in 10 jaar gelukt is met vele gelimiteerde edities, was de doelstelling van 500 exemplaren voor de Chiron behalen een eitje voor Bugatti. De laatste Chiron L’Ébé zal hand in hand met de eerste Centodieci, zijn opvolger, de productielijn verlaten.

Bugatti Chiron L’Ébé

De L’Ébé lijn is vernoemd naar de eerstgeboren dochter van Ettore Bugatti. Deze vernoemde zijn dochter naar zijn eigen initialen, zodat ze zelfs als ze trouwde zijn naam niet zou verliezen. Een tikje egocentrisch, maar daar stond de beste man ook wel om bekend. Iets dat terugkomt is de inspiratie door de art deco, iets wat Etorre’s dochter enorm waardeerde. De gouden karakterlijnen zijn hier een voorbeeld van. Een geweldig accent op het blauwe carbon waar de gehele buitenkant van de Chiron L’Ébé mee is uitgerust.

 

Ook heeft de auto een prachtig borduurwerk in beide deuren. Het borduurwerk toont de vijf meest iconische modellen die het merk tot werkelijkheid heeft gebracht. De grand prix racers in de jonge jaren van het merk, de EB110 uit de jaren 90, de Veyron en de Chiron. Ook zijn beide deuren in een verschillende kleur gedaan waardoor er een interessant contrast ontstaat dat we niet vaak in auto’s zien.


Wat moet je allemaal opofferen om een Bugatti chiron L’Ébé te bezitten?

Je verwacht niet anders van Bugatti, maar zet je huis én die van je schoonouders maar vast te koop. Na veel zoeken is het prijskaartje van de gelimiteerde editie niet te vinden, het publiek maken van dit detail was wellicht niet relevant voor de producent met drie exemplaren. Wel zijn reguliere Chiron Sport modellen zo’n 3,6 miljoen euro, dus we verwachten dat het hier zeker boven ligt.

Al met al een mooie afsluiter om naar onze mening een van de meest bijzondere modellen van deze tijd af te sluiten. Wat vinden jullie van de laatste Chiron? Laat het ons weten in de reacties!

0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x