"gebruikte aanhangwagen"

5 aanschaftips voor een gebruikte aanhangwagen

Van plan om een gebruikte aanhangwagen aan te schaffen? Dan is het verstandig om goed te letten op een aantal belangrijke punten. Wij hebben in onderstaand artikel vijf aanschaftips op een rijtje gezet, zodat je weet waarop je moet letten bij het kopen van een tweedehands aanhangwagen. Voorkom een miskoop en lees onze tips.

Tip 1. Check de remmen

Wanneer je van plan bent om een geremde aanhanger te kopen, dan zijn de remmen een van de aandachtspunten tijdens het bezichtigen. Let er daarom goed op of de wielen licht tegen de remschoenen aanlopen of niet. Is dat niet het geval? Dan moeten waarschijnlijk de remschoenen opnieuw afgesteld worden. Daarnaast is het ook van belang om te informeren naar de laatste onderhoudsbeurt van de remtrommels. Dit is namelijk een van de onderdelen die vaak slecht onderhouden is, terwijl deze ontzettend belangrijk zijn.

Tip 2. Bandencheck

Het volgende aandachtspunt bij aanschaf van een gebruikte aanhangwagen zijn de banden. Controleer altijd de banden op slijtage van het profiel, droogte scheuren en de DOT codering. De afkorting DOT staat voor de productiedatum, van de vier cijferige codering staan de laatste twee cijfers voor het productiejaar. Als de banden ouder dan 6 jaar zijn, dan zijn de banden in de meeste gevallen aan vervanging toe.

Tip 3. Controleer de verlichting

De verlichting op je aanhangwagen is ontzettend belangrijk voor je eigen veiligheid en de veiligheid van andere weggebruikers. Daarom is het belangrijk om te controleren of alle verlichting goed werkt.

Tip 4. Chassis

Het chassis van gebruikte aanhangers krijgt vaak te maken met roestvorming. Als er roestvorming op het chassis is, dan is het van belang om te checken of dit ingevreten of oppervlakkig is. Is de roest ingevreten? Dan zegt dit vaak veel over de staat en onderhoud van de aanhanger.

Tip 5. Assen

De assen zorgen ervoor dat de aanhanger stabiel op de weg ligt. Bij overbelading van de aanhanger kan de swingas kromtrekken. Bij het kopen van een gebruikte aanhangwagen is het erg belangrijk om dit te checken. Een kromgetrokken swingas zorgt ervoor dat de aanhanger gaat slingeren achter de auto. Dit wil je natuurlijk voorkomen. Check daarom de staat van de assen.

Ben je op zoek naar een gebruikte of nieuwe aanhangwagen in de omgeving van Groningen? Kom eens langs bij Fripaan gevestigd in Marum. Zij hebben altijd een ruim aanbod occasions en nieuwe aanhangwagens.