AMG ONE

De Mercedes AMG ONE: de straatlegale formule 1 auto

In 2017 werd op de IAA-autoshow in Frankfurt door Lewis Hamilton zelf de ‘Project one’ geïntroduceerd. Een auto die Mercedes AMG zelf beschreef als ‘een straat legale formule 1 auto’.  Dit hypercar project sprak natuurlijk vele liefhebbers aan. Het heeft Mercedes echter bijna vijf jaar gekost om met een goed eindproduct te komen. Al met al is het resultaat wel heel erg lekker! Dus, laten we de AMG one eens goed bekijken, want dit is een belachelijk apparaat.

De Mercedes project one maakt gebruik van een 1.6 liter V6 motor, deze stamt af van de F1 W07 hybride motor die Nico Rosberg gebruikte toen hij het kampioenschap won in 2016. Naast deze V6 beschikt de auto nog over vier elektromotoren die ondersteunen en een totaalvermogen van 1.063PK genereren. Een auto die dus zo snel is dat je licht geïrriteerd zigzaggend achter een AMG GT black series rijdt die alles geeft.

Side angle

Het aanwezige uiterlijk van de Mercedes-AMG ONE

De AMG ONE is een hypercar en zijn uiterlijk sluit hier volledig op aan. Als je deze auto op de weg ziet rijden denk je dat hij verdwaald is onderweg naar het circuit. De AMG ONE is 4,76 meter lang en twee meter breed, een behoorlijke aanwezigheid op de weg. Als de afmetingen het niet voor je doen zullen de brute details je vast tevredenstellen. De ONE heeft agressieve koelopeningen, een gigantische luchthapper op het dak die uiteindelijk doorloopt in de vin van de auto. De vin helpt volgens Mercedes binnen bochten. Over een strakke wegligging hoef je je dus zeker geen zorgen te maken. 

 

Hoe bemachtig je zo’n auto?

Wie had het verwacht… de AMG ONE is extreem gelimiteerd en zelfs voor verzamelaars bijna niet te krijgen. Het blijkt dat enkel mensen direct verbonden met AMG een kans hebben om een AMG ONE op te pikken bij de fabriek. In totaal zullen er 275 verkocht worden, en ja, we kunnen er een aantal op de Nederlandse snelwegen verwachten. Hoeveel kost zo’n grapje nou? De AMG ONE komt met een prijskaartje een slordige 2,9 miljoen euro. Een gigantisch bedrag, maar denk ook niet dat je dit een keer aftikt en dan klaar bent met de kosten. Mercedes geeft aan dat de 1.6 liter V6 in de AMG ONE om de 50.000 kilometer een complete revisie nodig heeft, dat wordt dus een duur grapje!

 

Wat vind jij van dit straat legale F1 monster? En is deze prijs het waard? Laat het ons weten in de comments!

 

0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x