Delorean Alpha5

Back to the future met de nieuwe Delorean Alpha5

In 1980 zagen we de eerste iconische DeLorean van de productielijn afrollen. Een auto die niet om zijn kwaliteit, maar om zijn geweldige design werd geprezen en zijn bekendheid kreeg door de verschijning in de film Back to the Future. 42 jaar later horen we eindelijk weer van de Amerikaanse producent. Na de DMC-12 komen ze namelijk aanzetten met nieuwe, elektrische, auto: de Alpha5. Met de Alpha5 wil DeLorean oude fouten niet herhalen. Het lijkt er namelijk op dat de auto op zowel design als performance hoog scoort. Laten we het nieuwe model eens goed bekijken!

42 jaar geleden kwam de DMC-12 uit. Even voor de beeldvorming: Joop Zoetemelk won in dat jaar de Tour de France en de NOS begon met de officiële uitzending van Teletekst.

De rechthoekige klassieker had het design dat iconisch werd voor de jaren 80 en achter het design zat Italiaanse ontwerper Giorgetto Giugiaro. Het ontwerp was dan wel een succes, maar daar bleef het ook bij. Van de rijervaring of de kwaliteit van de auto werd niemand enorm enthousiast. Deze fout wil Delorean niet nog een keer maken.

Delorean Alpha5

De toekomst van Delorean met de Alpha5

Delorean wil het nogmaals proberen met Joost de Vries aan het roer en Volkswagen groep als eigenaar. Ze laten zich lichtelijk inspireren door het originele DMC model. De Alpha5 is dan ook uniek in vergelijking met het oude model en als we de producent moeten geloven zal de volledig elektrische auto ook op performance en kwaliteit uitblinken. Velen denken zelfs dat de nieuwe Alpha5 met de Taycan van Porsche gaat concurreren, wat een flinke opgave is. Het elektrische monster heeft een opvallende actieradius van bijna 500 kilometer. Als je doel is om enorm snel op 100km/h te zitten hoef je ook niet verder te kijken. De Delorean gaat in 2.99 seconden naar de 100km/h, dus houd je hart maar vast. Ook heeft de auto een topsnelheid van 250km/h. Niet misselijk, toch?

Prijs van de Delorean

We kunnen in ieder geval stellen dat het ontwerp en de getallen van de Alpha5 die we gehoord hebben aantrekkelijk zijn. Maar is ‘ie ook vriendelijk voor de portemonnee? De Taycan werd al eerder genoemd en is naar onze mening een goede vergelijking. Een waardige elektrische auto binnen het topsegment. De Taycan zelf heeft een vanaf prijs van 89.000 euro. De Alpha5 is in productie gelimiteerd en is vele malen unieker dan een Taycan, dus je kan een hoger prijskaartje verwachten. Maar een geschatte 175.000 dollar vonden wij op de redactie toch een tikje hoog.

Wat vinden jullie van de Alpha5 en het prijskaartje dat aan het model hangt? Laat het ons weten!

EV

 

 

0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x