F1 Monaco

Dit is alles wat je moet weten over de F1 Monaco

Met de Grand Prix van Monaco voor de boeg kijken we kort naar de rijke geschiedenis van dit straten circuit, eindstanden en hoogtepunten van afgelopen jaren en het tijdschema van aankomend weekend dat een historische verandering doorgaat.

 

De toekomst van F1 in Monaco

Monaco, een iconisch straten circuit dat sinds de origine van de Grand Prix in 1950 al aanwezig was als een van de 7 circuits. Het wordt het door velen gezien als de klassieker. Echter is de toekomst van het circuit binnen de Grand Prix onduidelijk. Momenteel telt de Grand prix 25 circuits dat deel uitmaken van het seizoen, er staat in het reglement dat dit er maximaal 24 mogen zijn. Met de komst van het Las Vegas circuit in 2023 zal een van de andere banen afscheid moeten nemen van de GP, en meerdere kenners plaatsen hun vraagtekens bij de toekomst van het straten circuit in Monaco. Monaco was altijd een van de meest glamoureuze GP’s, daarnaast waren velen ook niet enthousiast over de gelimiteerde opties die de baan bood als het op racen en inhalen aankwam. De GP van Las Vegas heeft ditzelfde glamoureuze imago, maar met een beter circuit. Er is dus een kans dat het een kwestie van vervangen is. Max Verstappen had er zelf het volgende over te zeggen: ‘’Ik denk niet dat je Monaco kan vervangen. Monaco heeft zoveel historie, het kost tijd om de status van zo’n evenement op te bouwen.’’ Als je het ons vraagt slaat Max de spijker op z’n kop, de GP van Monaco is een icoon die we niet willen missen. Ook wij realiseren ons dat het niet de meest spannende race van het seizoen is door gelimiteerde mogelijkheden op de baan, maar bekijk het zo, dit maakt de kwalificatie veel bepalend en extra spannend!

F1 Monaco

Uitkomsten van afgelopen jaren

In recente jaren zagen we een enorm divers resultaat in Monaco, wat naar onze mening iets positiefs is. Al helemaal als je het vergelijkt met bijvoorbeeld Spanje, de GP van afgelopen weekend, waar van 2017 t/m 2021 Hamilton er met P1 vandoor ging. Afgelopen jaar won onze eigen Max Monaco, hiervoor Hamilton in 2019, Ricciardo in 2018 en Vettel in 2017. De originele race in 1950 werd door de Argentijn Juan Manuel Fangio gewonnen onder Alfa Romeo.

F1 Monaco

Tijdschema F1 Monaco 2022

Origineel werden de eerste twee vrije trainingen in Monaco altijd op de Donderdag gereden, dit veranderd in 2022 en deze zullen nu zoals bij andere circuits op de vrijdag plaatsvinden.

 

Vrijdag:

15:00 Vrije training 1.
17:00 Vrije training 2.

 

Zaterdag:

13:00 Vrije training 3.
16:00 Kwalificatie.

 

Zondag:

16:00 Race.

 

 

 

1
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x