Dit heb je allemaal nodig wanneer je elektrisch wilt rijden

De markt voor elektrische auto’s heeft afgelopen jaren een sterke groei doorgemaakt. In Nederland zijn dit er al rond de 200000. Nu zijn er genoeg mensen die zich afvragen hoe zij elektrisch kunnen gaan rijden en wat benodigd is. 

 

Wat is elektrisch rijden?

Wanneer we spreken over het elektrisch rijden, dan beschikt de auto over een elektromotor. De auto zelf is volledig aangedreven door de elektromotor. Ook bestaat de mogelijk om een hybride te nemen, waarbij de auto deels energie haalt uit de elektriciteit en deels de verbrandingsmotor van een normale auto. 

 

Wat heb je nodig voor elektrisch rijden?

Net zoals elk ander mobiel apparaat zal ook jouw elektrische auto regelmatig opgeladen moeten worden. Om dit te kunnen doen moet je beschikken over een laadpaal thuis. Vaak staat deze ergens rond de vast plek gestationeerd en sluit je de auto hier dagelijks op aan zodat de accu weer kan herladen. Naast jouw laadpaal zijn er meerdere openbare laadpalen door het land. Voor deze laadpalen specifiek heb je een laadpas nodig. Mocht je nu nog niet over een laadpaal thuis beschikken? Kijk dan even naar het aanbod van Cable Soolutions wanneer je toch op zoek bent.

 

Naast de normale laadpalen, beschikken steeds meer normale snelwegen over een snellaadpaal. Met deze soort laadpalen kan veel sneller geladen worden en duurt dit doorgaans max 20 tot 40 minuten. Wij raden dan ook aan om voor langere ritjes wat vaker korte stops te maken. Dit is vaak sneller dan minder stops en meer laden. Mocht je nu geen laadpunt op eigen terrein kunnen plaatsen, dan kun je dit bij de gemeente aanvragen. Natuurlijk verschillen de regels hierover per gemeente, maar is zeker het proberen waard.