De top 3 elektrische auto’s 2019

Het is tijd om je op te frissen voor de nieuwe elektrische auto’s die in 2019 uitgebracht worden. Zelfs als je niet overweegt een nieuwe elektrische auto aan te schaffen, kun je er niet omheen dat je enthousiast bent over de top 3 nieuwste bolides.

Wat kunnen we in 2019 verwachten? Allereerst zal 2019 het jaar van de elektrische SUV zijn veel autobedrijven brengen SUV’s naar een geheel nieuw niveau om te concurreren met de Tesla Model X, Jaguar I-PACE en meer.

Audi E-tron

De nieuwe Audi E-tron is het eerste elektrische Audi-model. Dit autonome elektrische model heeft 400 kilometer bereik en neemt de Jaguar I-Pace en Mercedes EQC op zich. De auto accelereert van 0-100 km in 5,5 seconden en heeft een topsnelheid van 200 kilometer per uur. Audi zegt dat de auto een energiecirculatiesysteem gebruikt dat gemiddeld 28% bijdraagt ​​aan het bereik. Dit werkt op twee manieren: vrij rijden wanneer de bestuurder het gaspedaal loslaat en het recupereren remt wanneer hij of zij het rempedaal intrapt.

Energie voor het aandrijven van de motoren komt van een 95kWh-batterij en kan tot 150kW openbare snelladers gebruiken, die steeds meer op snelwegen verschijnen, wat betekent dat de E-tron in 30 minuten tot 80% kan opladen. Of het nu thuis of op het werk is, de E-Tron heeft een standaard 11kW-oplader die de elektrische auto in 8,5 uur volledig kan opladen. Een optionele oplader van 22 kW is ook beschikbaar om de SUV in staat te stellen op een hoger vermogen te laden. De startprijs voor de Audi E-tron is € 65.000.

 

Volvo XC40 Electric

De Volvo XC40 is een gloednieuwe compacte crossover die naast de zeer populaire Volvo XC60- en Volvo XC90-modellen ook in de Volvo SUV-lijn past. Deze geheel elektrische versie van de XC40 SUV zal worden vrijgegeven nadat de Polestar 1 in 2019 is geïntroduceerd en zal het opnemen tegen zowel de Jaguar I-Pace als de Tesla Model X. De XC40 zal naar verluidt een bereik van ongeveer 500 kilometer hebben.Het batterijpakket is nog niet bekendgemaakt en de auto zal naar verwachting de markten bereiken met een prijskaartje van € 43.000.

 

Mercedes EQC

De Mercedes EQC is het eerste Mercedes-model met de EQ-badge en is enigszins gebaseerd op dezelfde functies als en de filosofie achter de GLC. De EQC is het antwoord van Mercedes op de opkomst van elektrische auto’s en zal naar verwachting worden geleverd met een prijskaartje van € 65.000, aantrekkelijk genoeg om te wedijveren met zijn elektrische SUV-tegenhangers, waaronder Tesla Model X, Jaguar’s nieuwe I-Pace, en de aankomende Audi E-tron.

Officiële tests geven de EQC een bereik van 450 kilometer op een enkele lading, maar testrijders melden dat het werkelijke bereik ongeveer 370 kilometer moet zijn. De EQC zal naar verluidt worden aangedreven door een 78kWh batterijpakket.

Benieuwd naar waar je op moet letten bij het kopen van een elektrische auto? Lees dan nu onze blog

0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x