autodromen auto importeren

Een auto importeren uit Duitsland

Steeds meer mensen kopen hun nieuwe auto in Duitsland, omdat er verschillende voordelen zijn. Ten eerste is het aanbod is Duitsland veel groter dan in Nederland. Ten tweede liggen de autoprijzen in Duitsland een stuk lager dan in Nederland.  Dit zijn de twee hoofdredenen waarom een auto importeren een goede optie kan zijn. In dit artikel staan nog onderwerpen waar je rekening mee moet houden als je een auto wil importeren uit Duitsland.

Auto kiezen

Duitsland staat bekend om hun goede automarkt. Ze bieden veel beschikbare modellen aan voor verschillende prijzen, daarom is de keuze enorm. Als je even de tijd neemt om te zoeken is er voor bijna iedereen wel een auto te vinden die bij jouw past. De meeste mensen kiezen voor een Duits automerk, omdat de prijzen van Duitse auto’s nog lager liggen in Duitsland zelf. Dit komt omdat Duitse automerken mensen die een nieuwe Duitse auto kopen korting geven. Als je budget lager ligt, is het ook mogelijk om een tweede hands auto te importeren. Dit kan namelijk ook erg voordelig zijn.

Extra kosten

 Het is belangrijk om alle extra kosten bij te houden in een overzicht. Zodat je voor jezelf kan bepalen of een auto importeren goedkoper is dan een auto kopen in Nederland. Er komt namelijk veel meer bij kijken dan alleen de aankoopprijs. Je moet daarnaast ook nog rekening houden met brandstof, eventuele hotelovernachting, BPM berekenen etc. Pas als je dit allemaal bij elkaar hebt op geteld kan je beslissen of het goedkoper is om een auto te halen vanuit Duitsland.

Wil je graag meer weten over het importeren van een auto? Of denk je er zelf aan om een auto te importeren? Neem dan een kijkje op www.automotiveimport.nl voor meer informatie. Zij kunnen je helpen met het vinden van een auto.