Het circuit is voor de allerbesten

De MotoGP kan het best omschreven worden als een vorm van asfaltracer met één ronde. Maar wat ze gemeen hebben, is wat hen uniek maakt. Het zijn rijders die beide wielen tegelijkertijd gebruiken, soms in verschillende disciplines, om voor extra snelheid te zorgen op een Kawasaki vulcan 750. Het meest extreme voorbeeld is Valentino Rossi, een rijder die de titel in de hoogste klasse en de Indianapolis 500 won in vijf gecombineerde seizoenen.

Een race winnen is niet niks

Editors Picks Best of MotoGP 2016 De MotoGP sloot 2016 in stijl af en vooral de laatste ronde in Valencia was een en al actie, vol met ongelooflijke ritten, geweldige inhaalacties en memorabele crashes.

Voor mij draait alles in de Moto GP om de coureurs op twee wielen op hun bikes van de bobber webwinkel. Zij zijn de meesters van de middelpuntvliedende kracht. De machines zijn ongelooflijk licht en ze vertrouwen daarop om een enorme acceleratie te leveren – van 0 naar 100 kilometer per uur in drie seconden. Op dit moment is het de ultieme extreme sport en hij kan nog steeds op tegen de meest extreme vormen van paardenrennen.

Er is nog een overeenkomst: Het is een kleine groep mensen. De Moto GP trekt een minuscuul deel van de miljoenen die naar Formule 1 en NASCAR kijken. Maar ik wil dat meer mensen betrokken raken bij de sport waar harley davidson sportster bike onderhoud aan iedereen wordt uitgelegd. Dat wil het Moto GP-management ook. Het is mogelijk dat ik één van de verantwoordelijken zal zijn om hen te bereiken.

Het systeem achter de GP’s

Ik ben momenteel ondernemer in residentie bij Dorna, de houder van de commerciële rechten van het MotoGP-wereldkampioenschap. Ik ben ook de voorzitter en oprichter van Tsubaki, een bedrijf dat supersterke motorwielen maakt. Het was deze passie voor twee wielen die mij ervan overtuigde dat ik moest terugkeren naar de MotoGP op dit scharniermoment in haar geschiedenis.

Ik kwam hier zonder enige ervaring met motorracen. Mijn laatste ervaring met de sport dateert uit de jaren 90, toen ik deelnam aan wegraces op motorfietsen in Europa. Het was een decennium van motorracen waaraan ik littekens op mijn handen en knieën overhield.

Iets meer dan een jaar geleden, werd ik uitgenodigd om Valentino Rossi te ontmoeten, om de toekomst van de serie te bespreken. We spraken over de nood aan betere uitzendingen, en dat Db-eaters echt nodig zijn om nieuwe mensen te halen en we deelden onze liefde voor de sport.