Hoe neem ik mijn fietsen mee op vakantie?

Veel mensen vinden het heerlijk om te kunnen fietsen. Zo zijn er in Nederland veel mensen die de zondag besteden aan fietsen. Als je het leuk vindt om te fietsen, dan is het ook leuk om dit op vakantie te kunnen doen. Om dit mogelijk te maken, zijn er een aantal manieren om dit voor elkaar te krijgen. Het hangt er hierbij onder andere af van je vervoermiddel.

Op vakantie met een camper

Als je op vakantie gaat met een camper, dan kun je de fietsen eventueel binnen neerzetten tijdens het rijden. Echter, dit hangt er uiteraard vooral vanaf hoe groot de camper is en hoeveel spullen je nog meer mee moet nemen. Daarnaast speelt de hoeveelheid fietsen hier ook een belangrijke rol in. Twee fietsen moet meestal wel lukken, maar wanneer het om drie of meer fietsen gaat, wordt het al een stukje lastiger. In dat geval kun je er bij een camper (of caravan) ook voor kiezen om een fietsendrager te laten monteren.

Met de auto op vakantie

Als je met de auto op vakantie gaat en graag twee of meer fietsen mee wilt nemen, dan ontkom je er bijna niet aan om een fietsendrager aan te schaffen. Een fietsendrager kan je meestal eenvoudig monteren en zijn zeer betrouwbaar. De meeste mensen denken dat je een fietsendrager enkel kunt kopen voor één of twee fietsen. Echter, dit is niet waar. Je kunt er namelijk ook voor kiezen om een fietsendrager 4 fietsen aan te schaffen.

Als je niet veel spullen meeneemt op vakantie en je graag een of hoogstens twee fietsen mee wilt nemen naar vakantie, dan kun je eventueel ook kiezen voor een vouwfiets. Vouwfietsen nemen meestal zo weinig ruimte in beslag dat je er bij ee ruime kofferbak wel twee kwijt kan. Het nadeel van vouwfietsen is dat deze niet het meest prettig zijn in gebruik.

Welke fietsendrager koop je?

Mocht je graag willen fietsen op vakantie, dan is het belangrijk dat je zorgt voor een betrouwbare fietsendrager. Als je momenteel geen fietsendrager hebt, dan kun je er eventueel een bestellen via het internet. Wel is het dan belangrijk dat je vooraf goed nadenkt over hoeveel fietsen er maximaal meegenomen gaan worden. Als je een fietsendrager koopt voor twee personen en later toch drie fietsen mee wilt nemen, dan zorgt dat voor meer problemen dan andersom. Je kunt er daarom meestal beter voor kiezen om wat hoger te zitten. Een fietsendrager 3 fietsen is dan ook erg populair.

Gaat het om een vakantie of denk je er vaker gebruik van te maken?

Voordat je een nieuwe fietsendrager aanschaft, is het allereerst belangrijk om na te denken over hoe vaak je wilt gaan fietsen op vakantie. Gaat het om één vakantie of ben je van plan om elk jaar de fietsen mee te nemen op vakantie? Als het gaat om een vakantie, dan kun je het beste kiezen voor een tweedehands fietsendrager of om fietsen te huren op vakantie. Dat is zowel beter voor het milieu als voor de portemonnee.