Lamborghini beschouwt een nieuwe LM002 “Rambo Lambo” als opvolger

De CEO van Lamborghini heeft toegegeven dat het bedrijf een moderne opleving of een opvolger van de Gung-ho LM002 “Rambo Lambo” -truck overweegt.

De Lamborghini Urus was niet de SUV waarvan veel liefhebbers verwachtte dat het concept was ontworpen door de Italiaanse autofabrikant. Echter bleek de Urus een groot succes voor het bedrijf en hij ziet er vrij goed uit, tenzij hij is aangepast door iemand als Kanye West. Zijn Lambo SUV lijkt erg op de Pontiac Aztek vanwege de bizarre wielkeuze. Hoe dan ook, naar het hoofdverhaal, Stefano Domenicali, de CEO van Lamborghini heeft in een interview met vermeld dat de autoconstructeur onderzoek doet naar de haalbaarheid en effectiviteit van een nieuwe LM002 en een Lamborghini vrachtwagen.

In een productieperiode in het kalenderbereik van 1986-1993 werden ongeveer 300+ Lamborghini LM002-SUV’s gebouwd. Destijds werden ze niet goed ontvangen door de consument en besloot de fabrikant de productie stop te zetten. De focus werd vervolgens omgeleid naar high-performance auto’s. Ja, Lamborghini nam de juiste beslissing, hoewel het misschien de gevoelens van liefhebbers heeft geschaad die geloofden dat de Lamborghini-truck meer kansen had dan één om zichzelf te bewijzen.

Lamborghini LM002 Rambo Lambo Truck

Hoe dan ook, tientallen jaren gingen voorbij en nu leven we in een tijd waarin elke luxe- en performance-autofabrikant een SUV of een cross-over in zijn brochure heeft. SUV’s zijn namelijk niet meer weg te denken uit het straatbeeld. De SUV biedt dan ook veel ruimte om financieel te groeien als autofabrikant. En heeft het een nieuwe vorm van competitie op de markt gebracht, iedere autofabrikant wil de beste en snelste upper vehicle produceren. De kwaliteiten van de auto worden dan ook getest op de Nurburgring.

Dit is de reden waarom zelfs Lamborghini, Bentley en Porsche SUV’s aan het ontwikkelen zijn.

Lamborghini heeft momenteel een assortiment dat bestaat uit de Aventador, Huracan en de Urus. Met een geoptimaliseerde SUV die de essentie heeft van de zeldzame Lamborghini LM002 en tegenwoordig erg gewild is. Zou het geen verassing zijn dat de autofabrikant zich weer verdiept in de bestaande designconcepten. Om vervolgens een nieuwe generatie of conceptauto te lanceren. Dit mede omdat de LM002 voor recordbedragen (+- 400.000eu) wordt verhandeld.

Onze gedachten? Doe het gewoon, Lambo. Vroeger waren jullie gek genoeg om de Countach’s atmosferische 5,2-liter V12-motor in de Lamborghini LM002-truck te schuiven. We willen echt die gekheid weer van je zien.

Check hier nog meer vette auto’s voor mannen op het moment. 

1
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x