Maak van je auto een slimme auto met een GPS tracker auto

Een GPS tracker auto is een apparaatje dat je exact vertelt waar je auto op dat moment is. Er is geen ingewikkelde installatie nodig of snoeren die moeten worden aangesloten. Je plaatst het apparaatje simpelweg in je auto en vervolgens bekijk je via een app op je telefoon of een applicatie op het internet wat er op dat moment met je auto gebeurt. Je ziet waar deze rijdt, hoe snel deze rijdt, waar hij geparkeerd staat en hoe je er het snelste komt. Met een GPS tracker auto hoef je je auto nooit meer kwijt te raken en krijg je inzicht in het rijgedrag van de bestuurder.

De werking van een GPS tracker auto

GPS is een afkorting die staat voor Global Positioning System en een GPS tracker auto werkt samen met een satellietnetwerk. Deze satellieten circuleren rondom de aarde en sturen signalen naar je GPS tracker. Aan de hand van die signalen wordt het mogelijk om exact aan te geven waar de GPS tracker zich bevindt. Dat betekent dat je met een GPS tracker in je auto altijd exact kunt zien waar deze is op dat moment. Naast het bepalen van de locatie van de tracker, kun je met GPS ook navigeren en bijhouden hoeveel je gereden hebt.

Inbouwen is ook mogelijk

Je kunt investeren in een GPS tracker auto die je met een ingebouwde magneet simpelweg aanbrengt tegen metalen oppervlakken op je auto. Inbouw is in dat geval niet nodig. Ander GPS trackers sluit je wel aan en dat doe je op de OBD poort van je auto. Deze kan daardoor veel meer aflezen dan de plaats alleen. Op die manier maak je echt een slimme auto, want je krijgt te zien of er diagnostische storingscodes worden getoond, of er ergens lucht lekt, of de brandstofpomp in orde is en of er problemen zijn met het roetfilter. De app vertelt je dit vaak al voordat je auto dat doet.

Andere zaken die met een ingebouwde GPS tracker auto gemeten kunnen worden zijn bijvoorbeeld hoe vol en gezond je accu is, hoe snel je gaat, hoe vaak je motor stationair draait en over je remgedrag. Aan de hand daarvan kun je beter en zuiniger gaan rijden en dus brandstof en remschijven besparen. De mogelijkheden met een GPS tracker auto zijn groot en geven jou een duidelijk inzicht in je eigen rijgedrag, het rijgedrag van anderen en wat er allemaal met je auto wordt gedaan.

Tracemaster | Betrouwbare en nauwkeurige GPS trackers.

In welke situaties heb je een GPS tracker nodig?

Er zijn enkele situaties waarin een GPS tracker auto en grote uitkomst biedt:

  • Als er meerdere mensen gebruik maken van de auto en je er zorg voor wilt dragen dat deze er zo efficiënt mogelijk mee omgaan.
  • Als je auto’s aanbiedt voor je werknemers.
  • Als je auto’s uitleent voor een testrit of een vervangauto aanbiedt.
  • Als je van feiten houdt en een GPS tracker wilt gebruiken om je eigen rijgedrag te analyseren, vast te leggen en te optimaliseren.