Privé een auto leasen

Op het moment dat je auto te klein wordt of dat de kosten van het onderhoud hoog gaan uitvallen, kom je snel op het punt dat je gaat nadenken over een andere auto. Vaak gaat er een tijd van oriëntatie aan vooraf voor je op het punt komt dat een nieuwe auto wordt aangeschaft. Tegenwoordig is het mogelijk om privé een auto te leasen. Als het bijvoorbeeld om een Peugeot leasen gaat dan is er aanbod genoeg om een keuze te maken. 

Voordelen van leasen

Het grootste voordeel van het leasen is de duidelijkheid omtrent de kosten die je hebt. Je hebt namelijk een vast bedrag per maand. Met dit bedrag weet je dat je een nieuwe auto rijdt (al kan je tegenwoordig ook tweedehands auto’s leasen). Daarnaast weet je dat de verzekering en de wegenbelasting geregeld zijn. De enige kosten die je nog zelf hebt zijn de kosten voor de brandstof.

Aanbod

Het private lease aanbod wordt steeds groter. In het begin was de keuze beperkt van de modellen die beschikbaar waren en de opties die je op je auto kon aanbrengen. Omdat steeds meer mensen van deze variant gebruik maken, is het aanbod de laatste periode erg toegenomen. Daarnaast is het zo dat er steeds vaker ook een tweedehands aanbod is. Doordat er veel aanbod is, is de kans groot dat je een auto vindt die past bij je budget.

Belangrijk om rekening mee te houden

Als je een auto privé wil leasen zijn er een aantal zaken die belangrijk zijn en waarvan het goed is om dit vooraf te weten. Als eerste wordt er door een leasemaatschappij gekeken of je financieel wel in staat bent om een auto te kunnen leasen. Als tweede ga je vaak een contract aan voor een langere periode. Het is dus goed om voor jezelf een inschatting te maken of je de kosten ook na een bepaalde periode nog kan betalen. Als beide zaken positief zijn, is het meestal op korte termijn mogelijk om een leaseauto te ontvangen.