autodromen

Alles over shortlease lees je hier

Wil jij binnenkort een auto gaan leasen? Dan is het handig om je even in te lezen over wat leasen precies inhoudt. In deze blog lees je alles wat je moet weten over het leasen van een auto, of ander voertuig. Maar wat is shortlease dan eigenlijk? Zoals de naam al een beetje verklapt, is shortlease een leasecontract voor een korte periode. Meer weten over shortlease? Lees dan snel verder! 

Wat is inclusief bij een shortleasecontract? 

Per aanbieder en contract verschillen de voorwaarden. Bij de meeste shortlease contracten zijn factoren als wegenbelasting, onderhoudskosten en verzekering bij het contract inbegrepen. Dit is dus allemaal inclusief en wordt met de maandelijkse kosten meegerekend. De kosten van een leasecontract staan niet altijd vast, aangezien de kosten kunnen veranderen en de restwaarde van de auto nog niet exact bekend is. Bij shortlease ligt dit anders, hierbij wordt een overzichtelijk overzicht van alle kosten gemaakt. Dit maakt shortlease voor veel mensen een betere optie dan langdurig leasen. Woon je in het oosten van het land? Misschien is shortlease in Zwolle dan iets voor jou. 

Shortlease en verzekering 

Bij shortlease zijn de verzekeringskosten over het algemeen opgenomen in het maandelijkse tarief. Elke leasemaatschappij heeft afspraken met een verzekeraar, welke van elkaar kunnen verschillen. Om deze reden is het belangrijk om te kijken welke regels voor jou van toepassing zijn. Wanneer je schade maakt aan de leaseauto terwijl de wijze waarop dit is gebeurd niet opgenomen is in het contract, dan zijn de kosten waarschijnlijk voor jou. Hier dien je rekening mee te houden. 

Zakelijke shortlease 

Een voertuig leasen kan zowel als particulier als voor zakelijk gebruik. Het fijne aan shortlease is dat het kortlopende contracten zijn en je dus een auto kunt testen, voordat je bijvoorbeeld besluit om meerdere bedrijfswagens te leasen. Uiteraard is het ook mogelijk om zakelijk een auto huren.