Aanbod elektrische auto’s stijgt enorm

Steeds meer mensen kiezen voor elektrisch rijden. De afgelopen jaren zagen we het aantal elektrische auto’s op de Nederlandse wegen al gestaag toenemen. Toen werd de overstap vooral door leaserijders gemaakt. Zij zagen hun maandelijkse kosten een stuk lager worden door de lagere bijtelling. Inmiddels hebben de autofabrikanten duidelijk een ander doelwit. Zij willen particuliere rijders enthousiast maken over de voordelen van elektrisch rijden. Hierdoor zien we niet alleen dat er in 2020 enorm veel verschillende elektrische auto’s bij zullen komen, maar dat ook het aanbod van betaalbare modellen toeneemt.

De verbrandingsmotor maakt zich al tijden klaar om het stokje door te geven aan zijn elektrische opvolger. Inmiddels zien we dat het moment nu toch echt daar is. Naar verwachting zal de verbrandingsmotor in de komende decennia steeds minder populair worden. Uiteindelijk zal deze wellicht helemaal uit het straatbeeld verdwijnen. Maar welke nieuwe elektrische auto’s kunnen we de komende tijd verwachten?

Volkswagen ID.3

De ID.3 is misschien wel de grootste verrassing van dit jaar. Deze auto beschikt over alle voordelen die de Volkswagen liefhebbers zo waarderen van de traditionele Volkswagen en rijdt geheel elektrisch. Naar verwachting zal de Volkswagen ID.3 medio dit jaar verschijnen. Deze auto zal naar alle waarschijnlijkheid een geheel nieuw platform voor de Volkswagen bouwen. Het begin van elektrisch rijden in de Volkswagen. Net zo baanbrekend als de Kever en de Golf ooit waren in het verleden. Zullen we over vijftig jaar ook net zo spreken over de ID.3? De autofabrikant heeft er in elk geval al zijn hoop op gevestigd.

Er komen drie verschillende versies van de ID.3. Ze beschikken allemaal over een elektromotor, maar over een verschillend rijbereik. Het standaard model kan een afstand van 330 kilometer bereiken, de middelgrote ID.3 heeft een rijbereik van 420 kilometer en de topversie kan maar liefst 550 kilometer bereiken.

Elektrische Fiat 500

De Fiat 500 is ontzettend populair. Het was dan ook te verwachten dat de autofabrikant tevens met een elektrische variant zal komen. In de loop van 2020 zal dit ook daadwerkelijk het geval zijn. Met zijn prachtige design en het gemak van de traditionele Fiat zal dit naar verwachting ook een zeer populaire auto voor particuliere rijders worden. Dit relatief betaalbare model zal dan ook veel particuliere bestuurders over de streep helpen. Elektrisch rijden in zo’n guitige auto is dan ook een waar feestje.

Peugeot e-208

Ook Peugeot kan natuurlijk niet achterblijven en lanceert dit jaar de nieuwe e-208. Deze beschikt over alle voordelen van andere bestaande Peugeots met een verbrandingsmotor en het gemak van elektrisch rijden. Met een prijs van € 36.250 blijft deze ook nog een relatief betaalbaar voor particuliere rijders.

Autoverzekering voor de elektrische auto

Ben je van plan om dit jaar ook de overstap naar elektrisch rijden te maken? Dan wil je natuurlijk wel dat je auto goed verzekerd is. Een autoverzekering voor een elektrische auto afsluiten is de afgelopen jaren gelukkig een stuk eenvoudiger geworden. Steeds meer verzekeraars bieden deze optie aan. Bedenk wel dat een elektrische auto door de prijzige accu direct een stuk duurder is. Hierdoor betaal je logischerwijs ook voor de autoverzekering meer premie. Vergelijk daarom goed de verschillende autoverzekeringen. Zo bespaar je enorm in de maandelijkse kosten!