Autoverzekering afsluiten: wat moet je weten?

Wanneer je een nieuwe auto aanschaft is het belangrijk dat je meteen een autoverzekering afsluit. Het is niet alleen veilig, aangezien je verzekeraar veel schade dekt, maar het is ook nog eens verplicht. Zonder een geldige autoverzekering mag je namelijk niet de weg op met je auto. Een autoverzekering afsluiten is niet heel ingewikkeld en kan zo worden gedaan. Wel is het handig als je de volgende informatie weet.

Soort verzekering

In ons land ben je verplicht om minimaal een WA verzekering af te sluiten. Veel mensen weten echter niet precies wat een WA verzekering allemaal dekt. Om het samen te vatten dekt een WA verzekering de schade die je aanricht bij anderen. Wanneer je een auto of voertuig aanrijdt hoef je de schade dus niet volledig uit je eigen portemonnee te betalen, maar het grootste gedeelte wordt gedekt door je verzekering. Schade aan je eigen auto wordt echter niet vergoed. Wanneer je deze kosten ook vergoed wilt hebben moet je een WA+-verzekering (dekt ook schade aan jouw auto, mits je niet verantwoordelijk bent) of een allrisk verzekering (dekt alle kosten) afsluiten.

Autoverzekering afsluiten

Wanneer je een autoverzekering gaat afsluiten is het handig om eerst te kijken naar wat de goedkoopste autoverzekering is. Dit kan je doen door verschillende autoverzekeringen te vergelijken. Een autoverzekering vergelijken kan tegenwoordig gelukkig makkelijk online. Door je gegevens en wensen in te vullen krijg je direct een mooi overzicht van alle autoverzekeringen die aan jouw eisen voldoen. Via deze vergelijkingssites kan je ook direct je autoverzekering afsluiten, zo simpel is het.