Tips voor autoverkopers

Het verkopen van auto’s is een vak apart. Een auto van €30.000,- verkopen is wel even wat anders dan een spijkerbroek van €50,- verkopen. Om autoverkopers een handje te helpen hebben we in dit artikel diverse tips verzameld!

 

Uitstraling

Als autoverkoper is het belangrijk dat je er representatief uitziet. Je kunt dus bijvoorbeeld niet aan komen zetten in een spijkerbroek met gaten erin. Kleed je eigen dus zakelijk. Een stropdas is niet per se nodig, maar een overhemd is zeker aan te raden. Denk ook aan je haarstijl en gezichtsbeharing. Gebruik dus bijvoorbeeld niet teveel gel. Een nette stoppelbaard is geen probleem, maar een wilde baard kan onverzorgd overkomen. Draag bij voorkeur ook geen oorbellen of kettingen als man zijnde. 

 

Gesprek

Naast je uitstraling is een ander belangrijk aspect bij het verkopen van auto’s het gesprek met de potentiële klant. Zorg dat je veel vragen stelt. Achterhaal wat de potentiële klant belangrijk vindt aan een auto. Wat moet de auto allemaal kunnen? Naast veel vragen stellen is het ook belangrijk dat je goed luistert naar de klant. Het is belangrijk dat de andere persoon echt het gevoel krijgt dat je hem of haar probeert te helpen, in plaats van dat je enkel zo snel mogelijk iets wilt verkopen. 

 

Online foto’s

Het trekken van klanten begint meestal online. Ook hier moet je dus een goede indruk achterlaten. Zorg dus voor foto’s van al je auto’s in hoge kwaliteit. Bij voorkeur 360 graden foto’s zodat potentiële klanten de auto’s goed kunnen bekijken online. Voor het maken van 360 graden foto’s kun je gebruik maken van een auto draaiplateau van Rotoview Studios. Ook kunnen zij een complete fotostudio bouwen op jouw locatie. Zo kun je altijd je nieuwste auto’s meteen fotograferen!

 

Proefrit

Tot slot is het erg belangrijk om potentiële klanten een goede proefrit te laten maken. Een auto kan er nog zo goed uit zien, je krijgt er pas echt een gevoel bij wanneer je er zelf in rijdt. Laat de klant tijdens deze proefrit meteen kennismaken met de nieuwste technologieën die in de auto verwerkt zijn.