autoverzekering kiezen

Autoverzekering kiezen: let op deze punten!

Heb je onlangs een nieuwe auto gekocht en wil je een autoverzekering afsluiten maar heb je geen idee waar je allemaal op moet letten? Ga dan door met lezen hieronder om meer over de belangrijkste aandachtspunten van het afsluiten van een autoverzekering.

Maak eerst een vergelijking

Maak altijd eerst een vergelijking van meerdere autoverzekeringen zodat je een beter beeld krijgt van welke polis het meest geschikt is. Let goed op je schadevrije jaren en de meldcode. Vergeet daarnaast niet dat je zelf de huidige autoverzekering moet opzeggen. Klik hier om een vergelijking te maken van de beste autoverzekeringen in je omgeving.

Ga op zoek naar reviews of beoordelingen

Let ook op reviews of beoordelingen van verzekerden zodat je meer weet over de ervaring die ze hebben met de verzekeraar. Ga op zoek naar klachten zodat je ook over de negatieve ervaringen kunt lezen.

Ga na welke dekking je moet kiezen

Er zijn 3 soorten dekkingen als je een autoverzekering moet selecteren. De dekking die je nodig hebt kies je aan de hand van de leeftijd van de auto. Ga uit dat je voor een oudere auto een minder uitgebreide dekking nodig hebt. De 3 soorten dekkingen waar je uit kunt kiezen zijn:

  • WA (wettelijke aansprakelijkheid)
  • WA+ (beperkt casco)
  • Allrisk (volledig casco)

Bepaal de premie 

De premie die je maandelijks moet betalen wordt bepaald aan de hand van bepaalde factoren zoals het aantal schadevrije jaren, je postcode en woonplaats, je leeftijd, de dekking die je kiest, de soort auto en het aantal kilometers. De premies voor autoverzekeringen liggen onder druk vanwege verliezen van verzekeraars.

Let op de voorwaarden

Niet alleen de prijs en de dekking maar ook de voorwaarden zijn van cruciaal belang. Let voornamelijk op zaken als het total loss rijden van je auto, autodiefstal en het eigen risico.

Aanvullende autoverzekeringen afsluiten

Je kunt ook kiezen om een aanvullende autoverzekering af te sluiten tegen een verhoogd premiebedrag. Populaire keuzes zijn de inzittenden verzekering, rechtsbijstand, pechhulpdekking en de no-claim beschermer. 

Overweeg je het afsluiten van een autoverzekering? Belangrijk is dat je meerdere polissen, dekkingen en premies vergelijkt zodat je de meest geschikte keuze voor je situatie maakt.