autodromen

Carstyling als opstapje naar rally rijden

Rally rijden is bijna net zo oud als de automobiel zelf maar dankzij populaire rally games als Collin McRae Rally, WRC, Sega Rally en Gran Turismo heeft de motorsport het afgelopen decennium weer onder de aandacht gekomen. Rally wagens zien er zowel robuust als sportief uit – een mix tussen een Formule 1 wagen en een off-road truck.

Voor velen onder ons is het rijden over een rally parcours van kinds af aan een droom. We zijn opgegroeid met legendarische wagens als de Lancia Stratos, Audi Quattro, Mitsubishi Lancer Evolution en Subaru Impreza. Als rally coureur kies je voor “down en dirty”: het modder vliegt na het trappen van het gaspedaal heftig in het rond. Het is dan ook goed mogelijk dat een van deze bolides jouw interesse in carstyling heeft opgewekt.

Tip: https://www.bilsteinschokdempers.nl/

Rally rijden interessanter dan ooit

Wist je dat jezelf ook kunt meedoen aan rally races? Als je altijd al eens een rally parcours hebt willen afleggen, dan is het tijd om over een rally licentie na te denken. Zo’n licentie is vandaag interessanter dan ooit aangezien aangekondigd is dat het WRC 2017 – het wereldkampioenschap rally rijden – de motorsport flink zal veranderen.

De afgelopen jaren zijn de fans van mening dat rally rijden spannender kan. De regels zullen dus worden veranderd en het zal er allemaal nog heftiger aan toe gaan. Als je dus nu begint, ben je straks er helemaal klaar voor alhoewel deelname aan de wereldkampioenschappen voor de meeste van ons uitgesloten zal zijn.

Hoe haal je een rally licentie?

Rally rijden is een uitdagende maar ook gevaarlijke motorsport. Voordat jouw getunede auto een meter aflegt op een rally parcours zul je over de juiste papieren moeten beschikken. Om deze papieren te kunnen bemachtigen, zul je eerst een aantal examens moeten afleggen.

Laat dit je echter niet weerhouden om je droom te achtervolgen. Je kunt binnen enkele dagen al in Nederland rally rijden. Er zijn namelijk verschillende rally rijscholen in Nederland waar ervaren rally coureurs je door middel van praktijklessen en theorie avonden de nuances van het rally rijden bij brengen.

Aanbevolen: https://www.milltekuitlaten.nl/

Ben je pas net begonnen met carstyling en is jouw wagen nog niet “rallyproof”? Geen probleem. Wanneer je een rally cursus volgt, rijd je in een cursusauto die helemaal is aangepast op het rallyrijden.

Er zijn veel redenen waarom mensen beginnen met carstyling. Rally rijden is slechts een van deze redenen. Als jij helemaal verzot bent van rally rijden, dan is carstyling zeker iets om je in te gaan verdiepen zodat jij je eigen rally auto kunt bouwen – of je er nu er mee het parcours op gaat of puur omdat het er stoer uit ziet!

0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x