Hier moet je op letten bij het aanschaffen van een dakkoffer

Ga je op vakantie met de auto? Dan zal je vast wel eens flink hebben lopen puzzelen met hoe je alle bagage mee gaat krijgen de auto in. Zeker als je met het hele gezin gaat, kan de auto nogal snel vol zitten. Neem je afwijkende bagage mee, zoals ski’s of een snowboard, dan kan het al helemaal een ingewikkelde klus worden. In dit geval kan een dakkoffer een ideale oplossing voor je zijn. Met een dakkoffer heb je letterlijk een koffer op het dak voor extra spullen. Goed, hoe kies je dan de juiste dakkoffer uit? Wij leggen het je in dit artikel uit.

1. Dakdragers installeren op de auto

Allereerste is het goed om te weten dat een dakkoffer op dakdragers bevestigd moet worden. Dit betekent dat je moet checken of de dakkoffer die je wilt hebben ook daadwerkelijk op je auto past. Niet elke dakkoffer past op elke auto, ook al worden ze soms als universeel aangeschreven. Dubbel checken is hier belangrijk.

2. Het formaat van de dakkoffer

Heb je een kleine auto, dan moet je natuurlijk een kleinere dakkoffer. Andersom geldt precies hetzelfde voor een grotere auto. Logischerwijs is het wel zo dat de dakkoffer niet te ver mag uitsteken aan de voor- en achterkant van de auto. Aan de voorkant mag dit niet verder zijn dan de voorbumper en aan de achterkant tot een halve meter. Zoals je wellicht begrijpt is het op deze manier ook duidelijk dat niet iedere dakkoffer op elke auto past.

3. Het gewicht van de dakkoffer

Ook het gewicht van de dakkoffer kan wisselend zijn voor de mogelijkheden voor jouw specifieke auto. Natuurlijk kan een auto doorgaans heel wat gewicht dragen, maar het dak van de auto daarentegen wel een stuk minder. Iedere auto heeft dan ook een maximale daklast. Check wat de maximale daklast is van jouw auto.

4. De ruimte van de dakkoffer

Bedenk ook hoeveel ruimte je nodig hebt in de dakkoffer. Een grotere dakkoffer zorgt voor meer gewicht en meer luchtweerstand, waardoor je ook meer brandstof verbruikt.

0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x