Veilig het verkeer in

Wanneer je je in het verkeer bevindt is het altijd handig om extra zicht te hebben aan de achterkant van je voertuig. Of dit nu een normale auto, busje of boot is. Het kan dus ontzettend veel helpen om uit voorzorgsmaatregelen een achteruitrijcamera aansluiten op je voertuig. Dit biedt meer zicht en veiligheid voor zowel jezelf als de mensen om je heen.

Het maken van de juiste keuze

Om ervoor te zorgen dat u een goede camera uitkiest zult u eerst na moeten gaan wat al uw persoonlijke wensen zijn en voor welk voertuig de camera bestemd is. Voor een achteruitrijcamera op een boot zal op hele andere dingen gelet moeten worden dan wanneer er een camera voor een busje wordt gekocht. De waterdichtheid van de camera is altijd van belang, omdat de camera zowel bij boten als bij auto’s in contact zal komen met water. Het grote verschil is dat een camera die aangesloten is op een boot veel in contact zal komen met brak of zout water. Dit is bij een auto of busje niet het geval. Een camera die gekocht wordt voor een boot zal hier dus wel bestendig tegen moeten zijn.

Mercedes Sprinter

Pakketbezorgers rijden regelmatig in grote en lange busjes, zodat er genoeg ruimte is om alle pakketten mee te nemen die bezorgd moeten worden. Vaak zijn deze busjes gesloten aan de achterkant en kan er dus niet door een achterruit gekeken worden door middel van de binnenspiegel. Een voorbeeld van een camera voor zulke busjes is de achteruitrijcamera Mercedes Sprinter. Deze camera past precies bij dit busje en creëert extra zicht voor de bestuurder. Aan de hand van deze camera kan de bestuurder een stuk gemakkelijker door het verkeer heen en ook nog eens een heel stuk veiliger.

Waar te installeren

Voor meer zicht aan de achterkant wordt aangeraden om de camera aan de bovenkant van het busje te installeren. Hierdoor kan er gemakkelijk achteruit gereden worden en achteruit ingeparkeerd worden. Zo kan de bestuurder nog goed zien hoeveel ruimte er nog over is achter het busje.