auto huren creditcard

Auto huren: waarom is een creditcard nodig?

Steeds meer mensen kiezen voor het huren van een auto op vakantie. Een auto huren geeft je ontzettend veel vrijheid tijdens de reis, daar je niet afhankelijk bent van het openbaar vervoer in het buitenland. Daar komt nog bij dat je met het vliegtuig veel sneller op de plek van bestemming bent, dan wanneer je vanuit Nederland met je eigen auto op pad zou gaan! Bij het huren van een auto is het belangrijk om je creditcard mee te nemen. Je kunt de auto op je vakantiebestemming huren, of dit vooraf vanuit Nederland regelen. Waarom is een creditcard een vereiste bij het huren van auto’s?

Tip: niet alleen bij het huren van een auto komt de creditcard van pas. Je hebt deze vaak ook nodig bij het reserveren van een hotelkamer in het buitenland. Heb je nog geen creditcard? Dan kan je er maar beter een aanvragen via deze website.

Noodzaak van een creditcard bij een auto huren

Je hebt een creditcard nodig bij een auto huren, omdat de creditcard dient als je waarborg. Een verhuurder wil ervan verzekerd zijn dat er betaald wordt voor de huur van de auto. De kosten kunnen immers al snel oplopen, wanneer je de auto voor meerdere weken huurt. Met een creditcard heeft de verhuurder deze zekerheid (tot op zekere hoogte). Bij een creditcard wordt een openstaande rekening automatisch van je bankrekening afgeschreven.

Waarborg voor schade aan de huurauto

Enigszins vergelijkbaar met het feit dat een verhuurder met een creditcard zekerheid heeft dat er betaald wordt, dient de creditcard ook als waarborg bij schade. Mogelijk komt de auto zwaar beschadigd terug bij de verhuurder. De kosten voor het herstel kan de verhuurder via de creditcardmaatschappij door je laten betalen.

Eisen gesteld aan de creditcard

Houd er rekening mee, dat er een aantal eisen aan de gebruikte creditcard gesteld worden. Zo moet de creditcard op naam van de hoofdbestuurder van de huurauto staan. Het is dus niet mogelijk om een creditcard van een familielid te gebruiken. Bij het reserveren van een hotelkamer is dit soms wel mogelijk. De autoverhuurder wil weten met wie deze in zee gaat. Houd tijdens je vakantie rekening met de bestedingslimiet van de creditcard. Je wilt voorkomen dat je in het rood komt te staan.