Waar moet je op letten bij het huren van een elektrische auto?

Sta jij op het punt om bij een autoverhuur Zwolle een auto te huren en ben je aan het overwegen om dit keer voor een elektrische auto te kiezen? In dat geval is er een aantal zaken waar je goed rekening mee moet houden. Er komen bij het huren van een elektrische auto hele andere zaken om de hoek kijken dan bij het huren van een auto die op benzine rijdt. We zetten ze even voor je op een rijtje.

Let op de actieradius van de auto

Een elektrische auto maakt gebruik van een accu, die regelmatig opgeladen moet worden. Dit is iets om goed in de gaten te houden bij een elektrische auto huren. Er zijn namelijk auto’s met een batterij die een stuk langer meegaat dan bij vergelijkbare auto’s. Wil jij de elektrische auto huren voor een korte rit? Dan is dit niet zo’n groot probleem. Maar als jij er een lange afstand mee wil gaan rijden, dan is het wel degelijk iets om te overwegen. Wil jij naar je bestemming rijden zonder de auto te hoeven opladen? Zorg dan dat je een auto huurt met een flinke actieradius.

Zijn er laadstations in de buurt?

Ga je een rit maken die de actieradius van je auto overschrijdt? Dan is het belangrijk om goed te kijken of er laadstations in de buurt zijn bij je bestemming. Dit is iets om bij autoverhuur Zwolle in je overwegingen mee te nemen. Er zijn door het hele land steeds meer laadstations te vinden, je mag er dan ook op rekenen dat dit ook het geval is op de plek waar je naartoe gaat.

Hoe lang duurt het voor de auto opgeladen is?

Wil je onderweg de auto opladen, dan is het belangrijk om te weten hoe lang dit duurt. Je zit er nu eenmaal niet op te wachten om uren te moeten wachten voor je weer verder kan gaan rijden. De laadtijd is bij de verschillende automerken niet hetzelfde. Bekijk dan ook voor je een auto gaat huren hoe lang de batterij er in de betreffende huurauto over doet.

Dit zijn de belangrijkste zaken om in de gaten te houden als je een elektrische auto wil gaan huren. Let uiteraard ook op de betreffende kosten en de duur van de verhuurperiode.

0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x