McLaren Artura

De McLaren Artura: De eerste V6 van McLaren

Met de Artura voegt McLaren een heerlijke nieuwe plug-in hybrid line-up toe. De auto komt na een tijdje uitstel tóch aanstaande juli op de markt. Een goed moment om eens te gaan kijken naar de looks van de Artura, de positie binnen het huidige McLaren-assortiment, specs én meer!

De 570S uit 2015 had een oerdegelijke V8 die meer dan 560 paardenkrachten genereerde en in 3,2 seconden op de 100 zat. Enorm handig voor de korte afstanden binnen de bebouwde kom. Zijn grote broer en opvolger, de Artura, komt eroverheen met 120 paarden en perst in totaal 680 pk uit een 3-liter V6. Dat brengt ‘m met drie luttele seconden op de magische snelheid van drie getallen. Eigenlijk is het vrij opvallend is dat de Artura deze 3-liter V6 hybride motor onder de kap heeft liggen. Dit is namelijk wel even wat anders dan die V8. Ook heeft de Artura een compleet nieuw chassis, Carbon fibre lightweight architecture (MCLA) en wat digitale tweaks. De Artura valt onder de ‘sport series’ en wordt hiermee tussen de McLaren GT en de McLaren 720S gepositioneerd. De plug-in hybrid motor zorgt er echter voor dat de Artura niet zwaar bestraft wordt op uitstoot en uitkomt op een magere 235.000 euro… Waar wacht je nog op? Alle grappen terzijde, dit bedrag is opvallend aangezien de GT een prijskaartje van 252.000 heeft en de 720S een ruime drie ton kost.

De Artura en zijn opties

We gaven al aan dat je voor 235.000 de showroom uitrijdt met een Artura, maar laten we wel eerlijk zijn. Als je dit astronomische bedrag aan een onpraktische McLaren uit kan geven dan spec je hem waarschijnlijk ook niet mager. Als je fanatiek met de configurator op de site aan de haal gaat kan je al snel op meer dan 50.000 aan opties uitkomen. Dan begint het toch echt pijn te doen in de portemonnee. McLaren heeft het speccen van de Artura erg simpel gemaakt door 3 pakketten neer te zetten waar klanten uit kunnen kiezen, het Performance, Techlux en Vision pakket. Deze pakketten gaan eigenlijk alleen op het interieur van de auto in en geven je een reeks thema’s om uit te kiezen.

McLaren Artura

De Artura binnen het McLaren assortiment

De Artura moet de eerste auto zijn die van de code model namen afstapt, dit is een verandering die McLaren wil doorgaan om de onduidelijkheid rondom het assortiment van de producent te verminderen. McLaren ziet de Artura als een auto die een groot aandeel gaat krijgen binnen de jaarlijkse productie van het bedrijf. De Engelse autobouwer liet weten dat het target van 2022 is om 40% van de totale rollouts van het jaar Artura’s te laten zijn.

McLaren Artura

 

Wat vind jij van de Artura, en is het volgens jou een waardige 570S vervanger? Laat het ons weten in de reacties!

 

0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x