Cupra auto

Is een Cupra de auto die je zoekt? Wij zetten de vetste modellen op een rij!

Wellicht komt de Cupra je erg bekend voor. Dat kan zeker, want van origine waren ze SEAT sport, een aparte auto fabrikant die de sportieve modellen net wat bijzonderder uitbracht voor de SEAT-fans die kicken op vermogen. De BRABUS van SEAT zou je ook wel kunnen zeggen. Cupra liet het publiek in 2018 weten dat ze als individuele autoproducent begonnen. Het Spaanse merk kwam in 2020 met hun eerste individueel geproduceerde auto en heeft tegenwoordig een redelijk gave line-up. We hebben op de redactie een aantal top picks, laten we deze eens bekijken!

Cupra Born: de volledig elektrische Cupra auto.

De Cupra Born is de auto die de mannen van Cupra in 2021 uitbrachten. Een hatchback met een krachtige elektrische motor onder de kap die tussen de 200 en 231 pk produceert. Dit zijn serieuze getallen voor het formaat van de Born, maar wel op z’n plek kijkend naar het feit dat de auto is ontworpen als elektrische performance auto. De Born is vrijwel identiek aan de ID.3, zijn broertje onder de Volkswagen vlag. Beide merken vallen onder de Volkswagen groep dus dit is niet extreem vreemd, echter neemt het wel wat weg van de uniciteit van de vierwieler. Ook is de vanaf-prijs naar onze mening behoorlijk hoog, beginnend rond de €41.000,-. Maar, wil je de gave ‘Blizzard copper’ elementen die de auto naar onze mening zijn uniekheid geven, kan je rekenen op een vanaf prijs van €52.000,-. Da’s even diep in de buidel tasten dus…

Cupra auto

Cupra Leon Sportstourer

Cupra staat volgens henzelf voor elektrische performance en sportiviteit. Toch is de Cupra Leon Sportstourer de ‘degelijke’ familiewagen van het merk. De station uitvoering van de Spaanse producent moet deze sportiviteit paren met ruimte. Een ideale optie voor de enthousiast die zijn partner toch nog moet overtuigen over het feit dat het wel echt een familiewagen is. De Leon Sportstourer komt met een vermogen van 245 pk en is te verkrijgen in een hand vol uitgaven. Ook is op te merken dat het bij de Leon Sportstourer gaat om een hybrid en niet een volledig elektrische motor. Wij vinden de Leon Sportstourer een dikke bak, maar de prijs is wederom een dingetje. Deze ligt namelijk tussen de €46.500,- en de €53.000,-, toch net wat prijzig.

Cupra auto

Cupra Formentor

De eerste individueel geproduceerde auto onder het Cupra logo. Naar onze mening past dit het minst binnen de identiteit van het merk, de auto oogt gewoon als een degelijke SUV en mist de sportieve identiteit die het merk graag wil uitstralen. Wel heeft de Formentor, net als zijn broertjes, een leuk vermogen. Ook deze wagen is te krijgen in een aantal uitvoeringen die een vermogen leveren van tussen de 204 pk en de 245 pk, niet gek toch? De prijs is naar onze mening een terugkerend puntje. Deze ligt gemiddeld rond de €50.000,- , en dit is een paar duizend verwijderd van de vanaf prijs van een splinternieuwe BMW 5 serie. Bedoelen we verder niks mee, hoor.

Cupra formentor

Al met al vinden we op de redactie dat Cupra een leuk en divers aanbod heeft van elektrische performance georiënteerde auto’s. Het enige waar we nog niet zo enthousiast van worden is de vanaf-prijs, maar goed, dit is een onderwerp waar niemand enthousiast van wordt.

Wat vind jij van de beschikbare Cupra modellen? Laat het ons weten!

 

 

 

 

0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x