Rolls Royce Boat Tail

Rolls Royce Boat Tail: zo ziet de duurste productie auto ter wereld eruit

Rolls Royce is terug met een nieuw coachbuild project en dit kunstwerk op wielen komt met de meest complexe afwerking die de mannen van Rolls ooit hebben geleverd. Dit is dan ook niet een auto die je voor een prikkie uit de showroom rijdt. De ‘Boat tail’ komt namelijk met een hartverzakkend prijskaartje van 23 miljoen (!) euro. Laten we de details van dit meesterwerk én de ongelofelijk gave release campagne eromheen verder bekijken.

Rolls Royce Boat Tail

Project Rolls Royce Boat Tail

Wat jaren geleden introduceerde Rolls Royce het Boat Tail-project, het meest ambitieuze project waar de producent tot op heden aan heeft gewerkt. Het zou gaan om een samenwerking tussen de klant en het designteam van Rolls, ‘Bespoke at its finest’, aldus Rolls Royce.

De Boat Tail-series zal in totaal uit drie vierwielers bestaan. We zagen vorig jaar het blauwe broertje van de cognac- en pearl-geïnspireerde Boat Tail van dit jaar, deze kwam ook met een leuk prijskaartje van een rustige 26 miljoen. Naar verwachting kunnen we er volgend jaar dus nog een verwachten.

Rolls Royce Boat Tail

De inspiratie achter de auto

Het ontwerp achter de Boat Tail zelf is gebaseerd op de Phantom, een razend populaire optie onder de Rolls Royce doelgroep. Natuurlijk zou het niet een coachbuild zijn zonder unieke features en vormen. De Boat Tail is geïnspireerd door het J-class yacht en dit zie je vooral terug bij het indrukwekkende butterfly-design dat terug te vinden is aan de achterkant van de auto.

De klant die de Boat Tail van dit jaar samen met Rolls Royce heeft ontworpen, staat aan het hoofd van een groot bedrijf binnen de parel industrie. Hij bouwde deze auto ter ere van zijn vader die het bedrijf heeft opgezet, en hierom zijn parels een terugkerend thema binnen het ontwerp. Veel details, zoals de knoppen en het klokje binnen de auto zijn gemaakt van een selectie van vier soorten parel schelpen die zijn aangeleverd door de opdrachtgever zelf. Ook kwam de cognac kleur dominant terug binnen het interieur, dit omdat dit erg lekker samen gaat met de parel details. Natuurlijk werd de spirit of ecstasy in het rosé goud toegevoegd om het plaatje compleet te maken, want zonder een rosé goud Rolls Royce logo zou de auto toch wel net teleurstellend zijn, niet?

 

Villa d’Este, de ideale locatie voor een release

De coachbuild werd voor het eerst publiekelijk tentoongesteld bij het prestigieuze Concorso d’Eleganza dat dit jaar wederom bij villa d’Este werd gehouden liggend aan Lago di Como. Concorso d’Eleganza is een event dat jaarlijks plaatsvindt bij Villa d’Este en zich richt op Italiaanse klassiekers en vintage auto’s. Echter heeft het event uitgebreid en zijn ook buiten de Italiaanse merken veel producenten uit het hogere segment welkom. We kunnen gerust stellen dat de mannen van Rolls hier prima tussen passen.

Een prachtige villa liggend aan Lago di Como is naar onze mening wel de ideale plek om een yacht geïnspireerde Britse coachbuild te introduceren en wij vinden dat Rolls Royce de spijker dus goed op z’n kop heeft geslagen! Wat vinden jullie van dit, tikkeltje overdreven, project van de Britse producent?

 

0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x