Dagje Utrecht met de auto? Hier moet je aan denken! 

Utrecht is één van de populairste grote steden in ons land. Hier is niet alleen enorm veel te doen, maar vind je ook één van de modernste centrums in ons land. Het vernieuwde Hoog Catharijne is een plaatje om te zien en fantastisch om een keer te bezoeken. Daarnaast zal ook de Oude Gracht veel nostalgische gevoelens opwekken. Waterfietsen door de grachten, een terrasje pakken langs de gracht of simpelweg de tientallen winkelstraten hier doorkruisen. Genoeg te doen dus!

Maar met welk vervoer reis je naar Utrecht af? Ben je van plan om met de auto te gaan? Dan zijn er wel enkele dingen waar je rekening mee moet houden. Parkeren utrecht is namelijk niet zo gemakkelijk als het lijkt. Voordat je het weet zal jouw dagje uit wel héél prijzig worden. Benieuwd hoe je op de parkeerkosten kunt besparen en waar je verder op moet letten? In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten voor een fantastisch dagje weg!

Parkeer net buiten de stad

Het is een stuk goedkoper om net buiten het stad te parkeren. Utrecht beschikt over enkele handige transferiums waar je zeer voordelig kunt parkeren en vervolgens met het openbaar vervoer verder kunt reizen. Dit is een slimme manier om extra parkeerkosten te besparen. Bovendien ontvang je bij een transferium vaak direct een ticket om met de tram of bus verder te reizen.

In sommige gevallen is het ook gunstiger om geheel buiten het centrum een gratis parkeerplek op te zoeken en naar het openbaar vervoer te wandelen. In Utrecht vind je veel plekken waar je snel op de bus of tram kunt stappen en zo pal in het centrum uit kunt stappen. Vaak ben je dan zelfs sneller wanneer je met de auto het centrum in rijdt.

Vergelijk de tarieven online

Er zijn ontzettend veel verschillende parkeergarages in en buiten Utrecht beschikbaar. Daarom loont het zeker om de tarieven online te vergelijken. Zo zie je precies waar je het voordeligst kunt parkeren en bespaar je eenvoudig op wat extra parkeerkosten. Hierbij geldt meestal hoe verder je parkeert, hoe goedkoper het wordt. Wanneer je het niet erg vindt om nog een stukje te wandelen, kan je zo eenvoudig wat extra geld besparen.

Het kan ook helpen om de tips van andere reizigers te lezen. Online vind je tal van ervaringen van andere reizigers en kun je zo eenvoudig een route uitstippelen die voor jou het goedkoopst is.

Gratis parkeren op zondag

In het centrum is er altijd betaald parkeren. Dit geldt 7 dagen per week. In de buitenzones is het echter vaker mogelijk om gratis te parkeren. Dit geldt met name op de zondag. Wanneer je ook op andere dagen gratis wilt parkeren, zal je iets verder buiten het centrum moeten parkeren en vervolgens de fiets of het openbaar vervoer moeten pakken. Wanneer je voor langere tijd in het centrum wilt verblijven, is dit in de meeste gevallen wel een stuk goedkoper.