Waarom ‘’Porsche’’ zo speciaal is!

Porsche heeft een uitstekende reputatie binnen de autowereld. Deze reputatie is te danken het sportieve ontwerp; die zowel aantrekkelijk is voor jonge en oude doelgroep, gecombineerd met een drive voor innovatie en een duidelijke visie. Anno 2019 kijken we naar de fundamentele onderdelen die Porsche onderscheid van andere automerken en wat er zo uniek aan dit merk is.

Excentriek design

Als je een sportcoupé met prachtige rondingen op de weg ziet, dan gaat het meestal over een prachtige Porsche. Door zijn karakteristieke vormgeving is de Porsche erg opvallend, naast het brullende geluid uit de meest gebruikte v6 motor. Of het nu gaat het model 911 of de krachtige Panamera, je herkent een Porsche zodra je hem ziet. Vanuit elke hoek vallen Porsche-voertuigen op. In de loop van de tijd hebben de ontwerpers van Porsche dit unieke ontwerp ontwikkeld, verfijnd en geperfectioneerd dat tot uiting komt in de volgende kenmerkende eigenschappen:

  • De optrekkende daklijn geeft Porsche de scherpe, aerodynamische uitstraling
  • Brede schouders en contouren die helpen de wielen te accentueren
  • Een agressieve luchtinlaat vooraan, in plaats van een radiatorrooster
  • Forward thinking-technologie die naadloos in het ontwerp wordt geïntegreerd

Alle modellen van Porsche worden rigoureus getest op circuits en alternatieve wegen, zoals zand, grind etc. Daarnaast worden de auto’s natuurlijk getest in een windtunnel om de aerodynamica te optimaliseren. De vorm-volgfunctie is namelijk een integraal onderdeel van de filosofie van Porsche. Pas wanneer de geavanceerde mechanische technologieën perfect aansluiten bij de gewenste vorm van het voertuig, maakt Porsche het design publiekelijk.

Porsche als dagelijkse auto?

Elke Porsche is ontworpen om te presteren als een sportwagen, maar kan zeker gebruikt worden voor dagelijks gebruik. Hoewel de auto is getest voor maximale prestaties zijn er ook minder krachtige modellen die meer comfort bieden. Het mooie aan Porsche is, is dat alle modellen evenwichtig zijn geproduceerd, waardoor je een laag-balans op de weg hebt en het maximale uit de auto kunt halen. Je kunt fantastische prestaties en rijgemak verwachten dankzij functies als:

  • Geavanceerde motoren met een hoger koppel en hoger vermogen, een lager brandstofverbruik en zelfs lagere emissiekosten.
  • De Porsche keramische remmen bieden een enorme gewichtsvermindering in vergelijking met ijzeren schijven en functioneren beter met hoge tempraturen.
  • Optie om meerdere rijstijlen te kiezen zoals hybride, sport, comfort en sport plus.
  • Veel Porsche onderdelen beschikken over lichte onderdelen die zijn gemaakt van koolstofvezel. Dit bespaart gewicht wat resulteert in een beter wendbare en snellere auto.

Een Porsche is een erg gevoelige auto, waar de bestuurder de totale controle heeft. Hierdoor voel je elke handeling en de absurde prestaties. Of je nu een bocht neemt bij hoge snelheid of gewoon op de snelweg, Porsche-voertuigen voelen en bewegen als niets anders. Het maakt niet uit welk model je kiest, van de legendarische Porsche 911 tot de gezinsvriendelijke SUV’s, je zult een merk ervaren dat presteert.

Andere vette auto’s voor mannen op het moment kan je hier vinden. 

3
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x