De 3 beste manieren om te reizen door Europa

Ben je van plan om een reis door Europa te gaan maken en weet je nog niet welk vervoersmiddel je hiervoor wilt gebruiken? Wij geven je een paar opties om te overwegen. Er zijn meerdere mogelijkheden, maar je kan natuurlijk altijd een combi-camp huren.

Nu de andere gangbare opties:

Interrailen

Als je met de trein gaat dan ligt Europa werkelijk aan jouw voeten. Het is een leuke manier om ons continent te ontdekken. Je ziet de prachtige landschappen aan je voorbijgaan als je uit het raam kijkt. Je kan met de trein in korte tijd diverse landen en steden in Europa bezoeken. Als je reist met de trein geeft dat veel ontspanning en het is nog eens heel duurzaam ook. Een trein stoot gemiddeld wel tot 90% minder CO2 uit dan een vliegtuig.

Als je voor de Interrail kiest dan is het bepalen van de reisduur, de treinroute en de bestemmingen van belang. Het is handig om al deze dingen op een rijtje te zetten voordat je een Interrail-pas koopt. Aan de hand van jouw gekozen bestemmingen kan je goed bepalen welk ticket er bij jou past. Er zijn namelijk ontzettend veel verschillende passen waar je uit kunt kiezen. Je hebt tickets met verschillende geldigheidsduur en het aantal reisdagen. Ook zijn er passen waarmee je kan reizen door verschillende landen of passen die geldig zijn in een specifiek land.

Met de bus door Europa

De kosten en de aangename manier van reizen zijn van belang. Met de bus reizen is de voordeligste optie. Ook hier geldt weer dat je prijzen met elkaar kunt vergelijken. Het busnetwerk in Europa is vrij uitgebreid. Je kunt dan ook kiezen uit verschillende busmaatschappijen:

  • Megabus: Megabus brengt je naar diverse plekken in Engeland. Daarnaast rijdt de Megabus ook naar een enkele andere grote steden zoals Amsterdam, Brussel en Parijs. Als je voor Megabus van tevoren jouw ticket koopt betaal je slechts één euro!
  • ID-bus: Dit is de nieuwste maatschappij en behoort tot het Franse treinmerk SNFC. Je reist met deze bus lekker luxe want je hebt niet alleen best veel ruimte, maar ook wifi en stopcontacten tot je beschikking. Bestemmingen als Londen, Parijs, Amsterdam en Brussel aijn met de ID-bus goed bereikbaar.
  • Fixbus: dit is een nieuwe concurrent die naar veel plekken in Europa rijdt. Je kan met deze bus naar ruim 900 verschillende dorpen en steden in Europa reizen.
  • Eurolines: een van de oudste en grootste busmaatschappijen in Europa is Eurolines. Dit busnetwerk bereikt 21 landen. Je kan naar bestemmingen zoals Praag, Marrakesh en Boedapest. Met een buspas, die je kunt kopen bij Eurolines kun je behoorlijk wat geld besparen.

Wil je toch meer van de reis in eigen handen hebben, kun je met eigen vervoer ook alle plekken bereiken. Heeft je auto niet voldoende ruimte, kun je eenmalig de uitgave doen en een vouwwagen aanschaffen.

Met het vliegtuig door Europa

Wanneer je wat minder tijd hebt om Europa te bekijken en grotere afstanden moet afleggen is het een goed idee om met het vliegtuig te gaan. Je bent dan nog sneller op je bestemming. Er zijn verschillende vliegmaatschappijen die op diverse Europese bestemmingen vliegen. Vliegen hoeft niet duur te zijn als je voor een low-budget vliegreis kiest. Zeker als je buiten de schoolvakanties wilt en kunt reizen is een vliegticket helemaal niet zo duur.