F1 Spanje

F1 Spanje: Een korte voorbeschouwing van het razend spannende weekend

F1 Spanje: Aankomend weekend zijn we weer terug op het Circuit de Catalunya in Montmelo. Een circuit dat bekend staat als een van de betere circuits binnen de Formule 1. Laten we kort langs het circuit zelf, de scores van afgelopen jaren en de tijden van aankomend weekend lopen zodat jij niks belangrijks mist!

Het ‘Circuit de Catalunya’ werd in 1991 voor het eerst in gebruik genomen en is 4,655km lang met zestien bochten die voor bloedstollende situaties kunnen zorgen. Nigel Mansell was de man die in 1991 direct de toon zette onder de Williams-Renault vlag. In 2016 mocht onze Max de Verstappen de felbegeerde trofee de lucht in houden, hierna heeft Lewis Hamilton van 2017 tot 2021 elke race op het circuit gewonnen. Wel heeft Max in 2021 laten zien dat hij serieus genomen moet worden op het circuit toen hij de snelste ronde ooit op het circuit reed met een bizarre tijd van 1:18:149. Laten we voor het oranjegevoel hopen dat Max dit jaar wederom in zijn element zit en de tijd nogmaals verbeterd gepaard met een winst.

Strategisch schaakspel

Eigenlijk zijn alle teams erg bekend met het circuit, dit komt door alle testdata die is opgedaan bij testraces die hier gedaan worden in de winter maanden. Uit ervaring blijkt dit circuit zwaar op de banden te zijn en juist dit kan tot interessante strategieën leiden.

F1 spanje

Tijden F1 Spanje

De F1 Spanje gaat vrijdag van start met om 14:00 de eerste training, hierna is die dag om 17:00 nog een tweede oefensessie. Zaterdag hebben de teams dan nog een moment om op de baan te oefenen rond 13:00 en hierna zal de kwalificatie om 16:00 plaatsvinden. Zondag gaat de grand-prix om 15:00 van start! Voor actuele standings kan je de Formule 1 website zelf bezoeken via deze link.

Lees hier over het 50 jarig bestaan van BMW M!

 

 

 

 

 

 

 

0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x