De Ford Fiesta is een genot om in te rijden

Als je op zoek bent naar een betrouwbare bolide dan ben je al sinds jaar en dag bij autofabrikant Ford aan het juiste adres. De Amerikaanse autofabrikant staat bekend om zijn uitstekende auto’s in verschillende segmenten en ook met de nieuwe Ford Fiesta blijft deze status onveranderd. Gelukkig begrijpen ze bij Ford dat het oog ook wat wil en daarmee slaan ze de spijker op zijn kop. De sportieve uitstraling van de Fiesta valt bij menig autoliefhebber in de smaak.

Balans is het sleutelwoord

Sportief rijgedrag, een speels karakter en een topsnelheid die rond de tweehonderd kilometer per uur ligt. Daar word je toch meteen vrolijk van? Zeker als deze elementen samenkomen in een auto die ook nog eens harstikke comfortabel is. Een balans tussen comfort en sportiviteit die maar zelden geëvenaard wordt.

Indrukwekkende specificaties

Een vierwielerfanaat is uiteraard pas tevreden als hij of zij ook kennis heeft genomen van de specificaties van de vierwieler. We geven die dan ook met alle liefde. De Fiësta maakt op technisch gebied zijn naam waar. Met een 1,0-liter turbomotor met 125 paardenkrachten, gepaard met en een kleine elektromotor, heeft de Fiësta EcoBoost maar 9,4 seconden nodig om de magische grens van drie getallen te bereiken. Een waar feest om in te rijden. Ook over de ruimte in de auto, het strakke interieur en de handbak met zes versnellingen kan geen kwaad woord gesproken worden.

Compact en praktisch

Voor zijn klasse is de Ford Fiësta nog wel vrij fors, maar door de behendigheid en souplesse van de auto heb je hier totaal geen last van. De auto redt zich werkelijk overal. Van grote steden met smalle wegen tot de snelwegen van onze oosterburen. Vaak betekent een scherpe besturing en een sportief onderstel dat je inlevert op comfort, maar dit blijkt bij deze wagen absoluut niet het geval. Mocht je willen overgaan tot de koop van deze prachtige auto, houd dan rekening met een vanaf prijs van € 24.825, -. In onze ogen een hele redelijke prijs voor een betrouwbare, sportieve en bovendien stijlvolle auto.

Opvallend mooie elementen

Er zijn een aantal elementen die de Ford Fiësta het kenmerkende sportieve uiterlijk geven. Zo hebben de sportieve lijnen en de standaard velgen een flinke invloed. Maar, bovenal de grill en de voorbumper dragen bij positief bij. De voorbumper wordt dikwijls vergeleken met die van een Aston Martin. En zeg nou zelf, zo’n vergelijking is zeker niet verkeerd.

Al met al is de conclusie dat je met de koop van een Ford Fiësta een uitstekende keus maakt, waar je naar alle waarschijnlijkheid geen spijt van zal krijgen. Een gratis tip van de redactie dus. Veel rijplezier!

 

0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x