Range Rover Sport

De nieuwe Range Rover Sport: de sportieve SUV waar we op hebben gewacht

In 2005 zagen we Range Rover iets revolutionairs doen, ze stapten af van één Range Rover en begonnen de gehele line-up op te bouwen door de Range Rover Sport uit te brengen. Dit was een kleinere en sportievere variant van zijn grote broer. De wagen was een groot succes en in 2013 zagen we dan eindelijk een tweede generatie. Nadat ook deze generatie wederom weer een succes was komt volgend jaar de derde generatie uit, en wat is ‘ie vet. Kijk met ons naar de nieuwe Range Rover Sport (2023) en al zijn brute details.


Het oog wil ook wat

In 2005 zagen we de eerste, rechthoekige sport. De auto was echt anders dan zijn grote broer en voor het eerst in de ogen van het publiek, was Range Rover niet één model meer. 8 jaar later, in 2013 zagen we dan de tweede generatie. De tweede generatie was qua kwaliteit en ontwerp volgens velen een gigantische upgrade op het originele model. En na 10 jaar zien we dan eindelijk de derde generatie van de Range Rover Sport in combinatie met de nieuwe generatie van zijn grote broer. Maar wat is er ditmaal significant anders? De nieuwe Sport heeft een brute look. Hij is nog dynamischer door onder andere het steiler aflopen van de daklijn tegen de kaarsrechte lijn onder het raam. De lijn onder het raam is verhoogd waardoor de ramen relatief kleiner zijn, maar een pijl achtige lijn geven aan de nieuwe Sport, en dit oogt wederom erg sportief. De koplampen zijn langwerpig en puntig om in deze stijl mee te gaan. Dit zijn een aantal details die helpen bij het bieden van een nog agressievere look in vergelijking met zijn voorganger. We zijn zelf alleen nog niet enorm enthousiast over de achterkant van de auto, maar het kan zijn dat deze op foto’s en video’s anders oogt dan hij in het echt doet.

Een sensatie aan de binnenkant van de Range Rover Sport

 

Het interieur van de Sport is een van de meest belangrijke aspecten aan de auto, hij heeft net als zijn voorganger comfort en luxe centraal staan naast sportiviteit. De stoelen spelen hier een essentiële rol in en vanzelfsprekend gaf Land Rover hier dus ook prioriteit aan. De Sport heeft extreem comfortabele stoelen voorzien van 22 verschillende standen, verkoelende en verwarmende functies en vanzelfsprekend, massage opties. Maar goed, dit zijn we wellicht wel een beetje gewend van Range Rover. Wel hebben de stoelen een mooie minimalistische look die goed past binnen het nieuwe model.

In de tegenwoordige tijd is de kwaliteit van lucht een steeds belangrijker detail. De nieuwe sport beschikt over een air purification pro systeem. Dit systeem neemt vervelende geuren, bacteriën en allergenen weg. Mocht er dus nog een pandemie aankomen dan kan je die het best in de cockpit van je nieuwe Range doorbrengen. De sport beschikt over twee van deze systemen; één voor voorin en één voor de achterbank. Zo hoef je je niet langer zorgen te maken over de kwaliteit van lucht die je inademt tijdens je reis… Want dat deed je.

Ook het audiosysteem kan niet achterblijven. Het systeem beschikt over zo’n 29 speakers met noise cancellation. De stoelen hebben persoonlijke speakers om zo persoonlijke geluidszones te creëren. In totaal beschikt het systeem over zo’n 1.430 W, en da’s niet voor de poes!

De specs op de nieuwe Range Rover Sport

 

In de huidige markt verwacht je op z’n minst een volledig elektrische versie binnen de line-up. Maar nee, hier mogen consumenten nog op wachten tot 2024, wanneer Range Rover de sport een volledig elektrische variant uitbrengt. Tot die tijd moet je het doen met de D300, een diesel met 300 pk en 650 nm. Deze kan in 6.6 seconden naar de 100. Ook zijn er elektrische hybride varianten. De P440e is een hybride met 440 pk en een p510e heeft 510 pk. Deze gaan in 5.8 en 5.3 seconden naar de honderd, dat wil wel voor zo’n formaat auto.

Het formaat van de Sport is namelijk ook toegenomen. De auto is nu 4.95 meter lang, 1.82 hoog en 2.21 breed. Dit is toch een tikje groter op alle fronten dan zijn voorganger. Het is niet alleen voor looks, de achterbank heeft gelukkig meer beenruimte gekregen.

Al met al vinden we de nieuwe sport een indrukwekkende sportieve SUV die perfect past binnen de huidige vraag op de markt. Wat vinden jullie van de Range Rover Sport?

1
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x