Waar moet je opletten bij het kopen van een elektrische auto?

Waar moet je opletten bij het kopen van een elektrische auto?

In Nederland neemt het gebruik van elektrische auto’s toe. Het rijden op stroom is goedkoper dan rijden op benzine of diesel. En rijden in een elektronische auto is beter voor het milieu. Maar stel je wilt zo’n elektrische auto: waar let jij dan op? In dit artikel proberen wij daar antwoord op te geven!

Denk goed na voordat je een elektrische auto koopt

Voordat je een elektronische auto aanschaft, moet je goed beseffen wat je als eerst koopt. Een elektrische auto is beter voor het milieu, maar het is nog in opmars. In Nederland zijn we er namelijk (voor nu) nog niet voor gebouwd. Als de accu van je auto leeg is, kan je die opladen bij zogeheten oplaadpunten. In Nederland zijn er ongeveer 40.000 oplaadpunten. Ook is het belangrijk dat het oplaadpunt beschikbaar is, gezien de beperktere actieradius van een elektrische auto.

Let goed op de accu van de elektrische auto

Een van de fundamentele elementen van een elektrische auto is de accu. Je moet namelijk kijken naar de kwaliteit van de accu. De capaciteit van de accu en de levensduur van de accu bepalen een groot deel van jouw plezier in de auto. Als de accu een hoge capaciteit en hoge levensduur heeft, dan kun je lekker doorrijden met je auto. Het nadeel aan een slechte accu is, dat je hem snel moet vervangen. Normaal zou je denken: “ooh dat is geen probleem, dat doen we zo”. Het jammere is, is dat de accu het duurste onderdeel van de auto is.

Investeren in een eigen oplaadpunt

Als jij je elektronische auto voor eigen gebruik wilt nemen kan het handig zijn om een wallbox te plaatsen. Een wallbox is een kastje aan de buitenmuur, waarmee je de elektronische auto mee kan opladen. Houd er wel rekening mee dat het een echte investering is. De prijs van de wallbox loopt op in de honderden euro’s.

Wil jij graag een tweedehands auto kopen? Bekijk dan snel ons artikel waar wij praktische tips en tricks met jullie delen!

0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x