sneeuwkettingen

Het verschil tussen sneeuwkettingen en loopvlakkettingen

Ga je met de auto op wintersport? Dan wil je natuurlijk goed voorbereid de weg op. Zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Het is dan ook goed te weten aan welke verplichtingen je moet voldoen om een wintersportgebied te bezoeken. Wij vertellen het je in dit artikel.

Als je op zoek bent naar goede kwaliteit sneeuwkettingen is een bezoek aan Sneeuwkettingen4u zeker de moeite waard. Je krijgt niet alleen een grote selectie te zien maar ook wat er mogelijk is en hoe je de sneeuwkettingen het beste kunt monteren. Zeker een aanrader voor iedereen die echt goed voorbereid de weg op wil.

Je sneeuwkettingen online kopen zorgt dat je echt veel geld kunt besparen en je de sneeuwkettingen snel in huis hebt. Zeker niet onbelangrijk als je tijdig goed voorbereid wil zijn met passende kettingen.

Wat zijn sneeuwkettingen?

Bij sneeuwkettingen is de ketting over de volledige breedte van de band aangebracht. Je hebt door de aanwezigheid van winterbanden meer grip. Een sneeuwketting zit strak en stevig om de band heen en beperkt je in zowel de snelheid als afstand die je kunt rijden. Het is dan ook raadzaam om steeds opnieuw te controleren hoe de kettingen het doen en of het allemaal nog goed zit. 

Wanneer je te hard gaat rijden is de kans op beschadiging van de auto als het wegdek aanzienlijk aanwezig. Je moet je dus echt aan de adviessnelheid houden. Welke veelal een stuk lager is dan je gewend bent om te rijden.

Sneeuwkettingen zitten altijd stevig en nauw passend om de band heen. Zorg er daarom voor dat je de kettingen al een keer gemonteerd hebt om onderweg niet voor verrassingen te staan.

Wat zijn loopvlakkettingen?

Sommige wintersportbestemmingen geven meer vrijheid in de keuze voor sneeuwkettingen. Waardoor je ook loopvlakkettingen kunt kiezen. Deze kettingen zijn zowel geschikt voor auto’s waarbij normale sneeuwkettingen niet aangeraden worden en doorgaans gemakkelijker te monteren. Natuurlijk heb je met de loopvlakkettingen ook volop grip en dat ervaar je ook tijdens het rijden.

Ook bij deze kettingen is het goed om vooraf aan je wintersport vakantie eens te proberen om deze om de band te trekken. Zo weet je precies wat je te wachten staat en of het lukt. 

Hoe maak je de beste keuze?

Maak de beste keuze aan de hand van wat de regels zijn. Maar zeker zo belangrijk wat er onder je auto mag en je ook zelf kunt toepassen. Let er altijd op dat je voor kwaliteit kiest en wat je kunt verwachten als je met kettingen gaat rijden. Je hebt dus echt te maken met regels en oplossingen die passen bij de situatie. Zo is het kiezen voor Weissenfels, Husky of Pewag sneeuwkettingen een verstandige keuze. Deze gevestigde merken staan bekend om de uitstekende kwaliteit sneeuwkettingen. Zo weet je zeker dat je veilig onderweg bent.