Zijn dit de lelijkste auto’s ooit gemaakt?

De een kwijnt helemaal weg bij het zien van een goed gevormde bolide, de ander laat het volledig koud. Sommigen zien een auto nou eenmaal enkel als vervoersmiddel. Tsja, dat een enkeling zo’n vierwieler slechts praktische eigenschappen toekent, dat is tot daaraantoe. De wagens die een plekje in dit artikel hebben verdiend zijn dat praktische doel echter volledig voorbijgestreefd. Deze misbaksels zijn gewoon een misdaad tegen de mensheid. Dit kan toch niet!?

De designers van deze gedrochten hadden duidelijk een offday. Contractverlenging? Denk het niet, Job!

Fiat Multipla

Dit monster moet bekender zijn dan Loch Ness. Man, man, man… Het is één ding dat dit design gemaakt is, maar wat wij vooral niet kunnen begrijpen is hoe iedereen bij Fiat hier akkoord mee is gegaan. Misschien in het kader van; slechte publiciteit is ook publiciteit? Kan niet anders.

Jensen S-V8

We hebben auto’s van LEGO gezien, die gestroomlijnder zijn dat dit veredelde bouwpakket. Hoe hebben de designers ooit kunnen denken dat dit aan zou slaan op de markt? Dat het dak open kan, is ook eerder een last dan een lust. In deze vierwieler wil je namelijk voor geen goud gezien worden.

Aston Martin Lagonda Shooting Brake

Op zoek naar een snelle bak, waar je de kinderen ook nog in kwijt kan? Zoek vooral WEL verder. De immer vette Aston Martin heeft met de Lagondo Shooting Brake volgens ons héél erg ver misgeschoten. Het lijkt alsof iemand frontaal met de bulldozer over een Renault Espace is gereden. Oepsie!

Nissan Sunny

Fans van Top Gear zouden de tirade van de presentatoren eens terug moeten kijken. De Nissan Sunny is helemaal niks. Als deze bak op Marktplaats zou moeten worden aangeboden zou ‘ie onder de titel ‘karakterloos stuk metaal met wielen’ gaan. O, en de verkoper moet natuurlijk geld toe geven aan de ongelukkige koper van dit gedrocht. Mocht je willen proberen of ‘ie een jet car eruit rijdt? Doe geen moeite, dat hebben de mannen van Top Gear al voor je getest.

Toyota Prius

Deze is gevaarlijk om te noemen. Toyota Prius-rijders zijn namelijk heel erg blij met zichzelf. Wij zijn echter minder blij met de kopers van dit veredelde ruimteschip. Moet dit een auto voorstellen? Als je echt bij wil dragen aan een schoner klimaat, dan stap je maar op de fiets. Bespaar ons deze pijn aan de ogen, alsjeblieft!

Nissan Cube

Lekker bezig Nissan… Symetrie behoort niet voor niets tot de basics of design. Als jullie denken dat dit niet voor jullie geldt, dan hebben jullie het goed mis. Het enige wat hier goed is gegaan, is het kiezen van de naam. De auto heeft namelijk inderdaad veel weg van een kubus. Of dat positief is, laten we dan maar even in het midden. Oordeel zelf.

BMW Z3 Coupé

Als de Beierse auto-ontwerpers een voertuig in de vorm van een schoen wilde ontwerpen, dan zeggen wij: ‘chapeau, goed gedaan!’ Dat kan echter niet de bedoeling zijn geweest. Eén van de weinige BMW’s waarvan je zou willen dat ‘ie standaard geleverd wordt met geblindeerde ramen aan de voorkant. Zo ziet niemand dat jij degene bent die de miskoop heeft gedaan.

Nog een keer de Multipla

Tsja, we kunnen er gewoon niet over uit. Hoe heb je dit ooit kunnen maken. De Multipla is zó lelijk. Die verdient twee plekken in deze lijst.