Oorzaken benzinelucht in de auto

OORZAKEN BENZINELUCHT IN AUTO

Als je auto naar benzine ruikt terwijl je parkeert of rijdt, kan dit verschillende dingen betekenen. De geur kan worden veroorzaakt door een klein probleem of een ernstig veiligheidsrisico. Hoe dan ook, je moet het zo snel mogelijk gediagnosticeerd krijgen om veilig te zijn.

Hieronder staan ​​enkele van de meest voorkomende oorzaken van benzinedampen in een voertuig:

Lekkende brandstoflijn

De brandstofleiding (of brandstofslang) is verantwoordelijk voor het afleveren van benzine uit de tank aan de motor. Een lekkende brandstofleiding is herkenbaar aan de plassen benzine die onder het voertuig verschijnen. Wanneer de brandstofleiding lekt, kun je prestatieproblemen en een hoger brandstofverbruik ervaren.

Het is belangrijk dat je een lekkende brandstofleiding zo snel mogelijk repareert. Dit komt omdat de hoge ontvlambaarheid van benzine een groot brandgevaar kan zijn.

Lekkende brandstofinjector

De brandstofinjectors zijn verantwoordelijk voor het toevoegen van brandstof aan de motor. De brandstof vermengt zich met lucht om een ​​verbrandingsproces te creëren dat de auto laat draaien.

Als de brandstofinjector lekt, kunt u een sterke geur van brandstof in en rond de auto opmerken. Dit gaat vaak gepaard met:

  • Verhoogd brandstofverbruik
  • Moeilijk starten
  • Ruw stationair draaien

Een lekkende brandstofinjector is ook een gevaar voor de brandveiligheid, vooral vanwege de locatie nabij de uitlaat- en ontstekingssysteem van de motor. Het is belangrijk om de lekkende brandstofinjector direct te laten repareren bij de lokale dealer of wegendienst.

Lucht / brandstof mengsel te rijk

Een auto kan meer brandstof verbruiken dan nodig is. Dit wordt vaak een rijke lucht / brandstofverhouding genoemd. Wanneer de auto te veel brandstof verbrandt, neemt de benzinedampen in de uitlaat toe.

Een rijke lucht / brandstofverhouding zal ook resulteren in:

  • Verhoogd brandstofverbruik
  • Zwak motorvermogen
  • Ruw stationair draaien
  • Verhoogde emissies

Wil jij weten of je auto al winterklaar is? Check dan hier artikel. 

1
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x