Waarom mensen kiezen om elektrisch te rijden

De elektrische auto’s (EV) worden steeds populairder, maar ze zijn nog steeds een vrij nieuw concept. Als u niet zeker bent over het maken van de overstap, kan deze blog van Soolutions u helpen om een beslissing te nemen of elektrisch rijden geschikt is voor u. 

Elektrische voertuigen vergen minimaal onderhoud van enige fabrikanten.

De eenheid van de batterijen op het elektrische voertuig betekent minder vervangingen en storingen, met minder behoefte aan reparatie van onderdelen. Er is geen olie en dus hoeft er geen olie te worden ververst, en dankzij de regeneratieve remsystemen hoeven de remmen van een EV niet zo vaak te worden vervangen als die van een conventioneel voertuig.

De registratierechten zijn goedkoper voor een elektrisch voertuig.

Voor voertuigen die gelijktijdig elektrisch en verbrandingsmotor bevatten, neemt u lagere registratierechten. Tot 2022 wordt de registratie voor volledig elektrische voertuigen op batterijen berekend op basis van 20% van de waarde van de EV tegenover 60% van de waarde van een voertuig met een verbrandingsmotor.

Vanaf 2018 komen er nog meer mogelijkheden voor elektrische voertuigen.

Vanwege het feit dat het gebruik van elektrische voertuigen steeds meer toeneemt, zijn er steeds meer modellen beschikbaar. Er zijn momenteel ongeveer 29 EV-modellen te koop en er worden er voortdurend meer aangekondigd naarmate autofabrikanten een groter percentage van hun wagenpark elektrificeren. Dit betekent dat er meer opties beschikbaar zijn in verschillende prijsklassen en voertuigtypes.

Je zult geen enkel emissietest station meer bezoeken.

Wanneer uw EV volledig op batterijen werkt, kunt u het emissietest station overslaan en zo tijd en geld besparen wanneer het idee is om de registratie te vernieuwen.

U kan het benzinestation overslaan

Met een auto die volledig elektrisch is hoeft u ook niet meer elke week te stoppen bij een benzinestation – tenzij u natuurlijk gewoon wat snacks moet halen. Tegenwoordig is het mogelijk om bij je thuis een laadpaal installatie te hebben, waardoor het benzinestation overgeslagen kan worden.

EV’s zijn beter voor je gezondheid

Voertuigen die benzine en diesel verbranden, produceren schadelijke gassen zoals koolmonoxide, benzeen, formaldehyde en dieselpartikels. Van deze stoffen is bekend of vermoed wordt dat het veroorzaken van kanker en andere ernstige gezondheidsproblemen. Door over te schakelen op een EV draagt u bij tot een betere volksgezondheid.

Elektrische voertuigen met weinig of geen uitstoot zijn beter voor het milieu.

Door te kiezen voor een EV zet u stap in de richting van snellere vermindering van emissies die bijdragen tot de klimaatverandering en smog. Deze verminderde luchtvervuiling verbetert de volksgezondheid en vermindert de ecologische schade. En naarmate de elektriciteitsproductie schoner wordt, zullen de emissies mettertijd blijven dalen.

Minder geluidsoverlast

U vermindert ook de geluidsoverlast, waardoor het huis vrij van ongewenste geluiden is en levensgevaarlijke stoffen uitgestoten worden.

Vanaf juli van dit jaar zijn e-visa veilig. 

EV’s moeten dezelfde strenge veiligheidstests ondergaan en voldoen aan dezelfde veiligheidsnormen die voor conventionele voertuigen gelden, alsook aan een aantal EV-specifieke veiligheidsnormen. En omdat EV doorgaans een lager zwaartepunt hebben, zullen ze minder snel omslaan.

0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x