autofinanciering

Wat de droomauto’s anno 2020 allemaal kunnen

De dure sportauto’s van tegenwoordig hebben vele nieuwe Tech functies gekregen. Wij bespreken de nieuwste en handigste functies die de nieuwste auto’s hebben. Deze duren auto’s worden gekocht via een eigen zaak of doormiddel van autofinanciering.

Massage

Sommige auto’s van tegenwoordig hebben een nieuwe functie in de stoelen van de auto. Namelijk een massagefunctie. Deze functie is er zowel voorin in de auto als op de achterbank. De massage zorgt ervoor dat je uitgerust op je plaats van bestemming aankomt.

Temperatuur

Bij verschillende nieuwe auto’s is het mogelijk om de temperatuur afzonderlijk van elkaar te veranderen. Dit is handig als je bestuurder het bijvoorbeeld warm heeft maar de bestuurder die het koud heeft. Ook is het mogelijk om de temperatuur op een warme stand te zetten zonder dat je zelf in de auto bent geweest. Deze functie is vooral handig als je s ’ochtends in bed bent en het vriest buiten.

Hieronder nog een aantal handige functies:

  • Adaptive Cruise Control: Cruise control waarbij auto de snelheid van het voertuig automatisch aanpast ten opzichte van een voorligger.
  • Intelligent Speed Adaptation: Automatische snelheidsbegrenzer. Door het lezen van verkeersborden en/of via gps stelt het systeem een maximumrijsnelheid in zodat je niet harder kunt rijden dan de geldende snelheidslimiet.
  • Lane Keeping Aid: Geeft stuurcorrecties en een waarschuwing wanneer de bestuurder van rijstrook afdwaalt zonder dat de richtingaanwijzer is gebruikt.
  • Lane Change Merge Aid: Waarschuwt wanneer verkeer zich in de dode hoek bevindt bij het wisselen van rijstrook, maar grijpt niet in.
  • Park Assist Pilot: Herkent een geschikte parkeerplek en parkeert zelf in met automatische stuurbeweging.
  • Emergency Brake: Grijpt in door automatisch stevig te remmen bij een dreigende botsing met object of een voorligger.

Veiligheid

Al deze functies zijn natuurlijk handig en fijn om te gebruiken, maar ze hebben ook een andere functie en dat is misschien wel het belangrijkste: de veiligheid. De verschillende functies zorgen voor een veiliger verkeer. Neem bijvoorbeeld de airbags en de gordel (die al geruime tijd bestaan), deze hebben het aantal dodelijke slachtoffers aanzienlijk verminderd tijdens verkeersongevallen. De nieuwe technologische functies hebben hetzelfde doel, sommige zijn puur gebouwd en ontwikkeld om de veiligheid te verbeteren. Voorbeelden van zulke functie zijn het eerder genoemde emergency brake. Als je niet oplet en je dreigt met een hoge snelheid tegen een object aan te botsen grijpt deze functie in en begint de auto automatisch hard te remmen om de botsing of te voorkomen of zorgt het voor zo min mogelijk letsel bij de inzittende van de auto.

Ook heb je andere functies die je alert maken maar die niet direct actie ondernemen zoals de emergency brake wel doet. Een voorbeeld hiervan is de Lane Keeping Aid. Deze laat een waarschuwing zien als de bestuurder van rijstrook afdwaalt en op een ander rijstrook dreigt te
komen (zonder het aangeven van de richtingwijzer). Dit kan soms gebeuren doordat de bestuurder vergeet de richtaanwijzers aan te zetten of als een bestuurder bijvoorbeeld slaperig is en hij hiervoor gewaarschuwd moet worden. In het laatste geval is het verstandig om de auto aan de kant te zetten en eerst uit te rusten.